L’Albereda de Xàtiva acollirà demà diumenge el Mercat de la Terra

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha anunciat una nova edició de la iniciativa comercial coneguda com el Mercat de la Terra.

Demà 23 de desembre, amb motiu de la celebració d’una nova edició del Mercat de la Terra, es posaran a la venda les primeres garbes conreades a partir de la llavor autòctona elaborada per l’associació de productors d’alls tendres de Xàtiva, iniciativa requerida per la certificació de qualitat CV.

El primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente ha senyalat que «per primera vegada, l’all tendre amb certificat de qualitat tindrà un punt de venda, que a més a més recuperarà l’antiga tradició dels allers que la vespra de Nadal eixien a vendre el seu producte a la font del Lleó». Lorente creu que «aquesta certificació de qualitat impulsa un producte 100% xativí».

En aquesta ocasió, el Mercat de la Terra s’instal·larà a l’Albereda Jaume I i serà a l’emplaçament de la Font del Lleó on s’ubique la parada per a la venda dels alls tendres. L’horari del Mercat de la Terra serà de 10 a 20 hores, però els alls només es vendran fins a les 14 hores. A més a més, hi haurà degustacions de tapes elaborades amb alls tendres pel cuiner xativí José Reig, entre les quals trobarem la famosa coraella, plat que tradicionalment es guisava per a la Nit de Nadal i que s’ha volgut recuperar per a l’ocasió.

Com en altres convocatòries, el Mercat de la Terra comptarà amb 37 parades de diversos productes de proximitat, sent la seua filosofia la posada en valor dels productes alimentaris de l’horta de Xàtiva i dels pobles veïns. El Mercat de la Terra busca convertir-se en una referència d’aquest tipus d’oferta comercial en el territori de les Comarques Centrals

A les parades del Mercat de la Terra s’oferiran productes com ara pa, mel, hortalisses, embotits, formatges, vins i molts altres baix el paràmetre de presentar un producte bo, net i just. Això es tradueix en presentar una oferta de productes autòctons, conreats amb respecte al medi ambient i amb uns preus justos, per tal de contribuir a la protecció de determinats oficis arrelats a la tradició i amb un futur incert.


En Castellà:

La vieja aspiración de los productores de ajos tiernos de Xàtiva de contar con un producto con denominación de origen está más cerca de llegar a buen término. El próximo 23 de diciembre, con motivo de la celebración de una nueva edición del Mercado de la Tierra, se pondrán a la venta las primeras gavillas cultivadas a partir de la semilla autóctona elaborada por la asociación de productores de ajos tiernos de Xàtiva , iniciativa requerida para la certificación de calidad CV.

El primer teniente de alcalde, Miquel Lorente ha señalado que «por primera vez, el ajo tierno con certificado de calidad tendrá un punto de venta, que además recuperará la antigua tradición de los ajeros que la víspera de Navidad salían a vender su producto en la fuente del León». Lorente cree que «esta certificación de calidad impulsa un producto 100% setabense».

En esta ocasión, el Mercado de la Tierra se instalará en la Alameda Jaume I y será en el emplazamiento de la Fuente del León donde se ubique la parada para la venta de los ajos tiernos. El horario del Mercado de la Tierra será de 10 a 20 horas, pero los ajos sólo se venderán hasta las 14 horas. Además, habrá degustaciones de tapas elaboradas con ajos tiernos por el cocinero setabense José Reig, entre las que encontraremos la famosa coraella, plato que tradicionalmente se guisaba para la Nochebuena y que se ha querido recuperar para el ocasión.

Como en otras convocatorias, el Mercado de la Tierra contará con 37 paradas de varios productos de proximidad, siendo su filosofía la puesta en valor de los productos alimenticios de la huerta de Xàtiva y de los pueblos vecinos. El Mercado de la Tierra busca convertirse en una referencia de este tipo de oferta comercial en el territorio de las comarcas centrales

En las paradas del Mercado de la Tierra se ofrecerán productos como pan, miel, hortalizas, embutidos, quesos, vinos y muchos otros bajo el parámetro de presentar un producto bueno, limpio y justo. Esto se traduce en presentar una oferta de productos autóctonos, cultivados con respeto al medio ambiente y con unos precios justos, a fin de contribuir a la protección de determinados oficios arraigados a la tradición y con un futuro incierto.

No hay comentarios

Dejar respuesta