L’Ajuntament de Xàtiva inicia una fase d’avaluació ciutadana dels pressupostos participatius

Des de hui divendres, la Regidoria de Participació Ciutadana llançarà a la web participa.xativa.es una enquesta per arreplegar l’opinió dels veïns en relació al projecte de Pressupostos Participatius de 2017. A més, s’organitzaran grups de discussió i entrevistes individuals amb persones que han estat més rellevants en aquest procés participatiu.

L’objectiu de l’Ajuntament de Xàtiva en aquest sentit és analitzar conjuntament amb la ciutadania quines coses es van fer bé i en quines es pot millorar de la proposta de pressupostos participatius que a principis de 2017 es va promoure per a que la ciutadania major de 16 anys de Xàtiva decidira el destí de 250.000 € per a inversions municipals.

Durant aquesta fase d’avaluació s’arreplegarà informació mitjançant tres mecanismes: enquesta ciutadana, adreçada al conjunt de la població, dos grups de discussió, un format per persones membres del Consell de Ciutat i l’altre grup, per persones implicades durant tot el procés, i finalment, entrevistes individuals amb grups municipals i persones rellevants del municipi. Des de la Regidoria de Participació es considera que l’avaluació d’aquests processos és molt necessària, perquè permet conèixer la qualitat i el valor del projecte, possibilitant i afavorint una pressa de decisió col·lectiva.

Miquel Alcocel, regidor de l’àrea, ha explicat que “volem obtindre informació sobre el desenvolupament i el resultat del decideiXàtiva’2017 per a generar els canvis necessaris per a les pròximes edicions. A més, volem que més enllà de la part tècnica de qualsevol intervenció municipal siga la ciutadania la que diga quines coses s’han fet bé i en quines s’ha de millorar. Anem a analitzar nos sols el resultat final dels pressupostos participatius sinó també elements com la difusió, la planificació, el paper jugat per part de les associacions, de la corporació municipal, de l’Ajuntament i de la població en general”.

Per últim, Alcocel apunta que “hem de senyalar que la qüestió d’incorporar l’avaluació als projectes de participació va ser una de les demandes del moviment associatiu a les Jornades d’Associacionisme i Participació Ciutadana celebrada al mes de desembre de 2016”

El resultat final d’aquesta anàlisi es farà públic a unes jornades que s’organitzaran al mes d’octubre, on s’iniciarà el disseny i l’organització de la pròxima edició per al 2018.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece − 1 =