L’Ajuntament de Xàtiva iniciarà expedient per determinar si va haver “mala praxis” en les obres del Canal de Bellús

El plenari de l’Ajuntament celebrat durant el matí del dissabte, va aprovar per unanimitat una modificació extrajudicial de crèdits per poder fer front al pagament de factures per un import de 317.348 euros, provinents d’exercicis anteriors i que no comptaven amb dotació pressupostària. Al mateix temps, el plenari va donar llum verda a l’inici dels tràmits per determinar si es va produir “mala praxis” en l’execució de les obres de la nova conducció del Canal de Bellús, que han acabat ocasionant sobrecostos a les arques municipals. Tal com denunciaren els portaveus del govern, en aquest cas té especial importància la despesa pel consum excessiu d’aigua provinent del dipòsit d’Egevasa, empresa que havia advertit d’un possible tall del subministre en cas d’impagament per part de l’Ajuntament.

Tots tres portaveus dels grups polítics de l’equip de govern, Ignacio Reig (PSPV-PSOE), Miquel Lorente (EUPV) i Cristina Súñer (Compromís) manifestaren que han hagut de recórrer al procediment de reconeixement extrajudicial de crèdit “per responsabilitat”, malgrat haver deixat constància de la seua disconformitat amb aquest tipus de procediment.

Reig va indicar que “desbloquegem una situació que no beneficia a ningú, ja que comptem amb l’aval dels tècnics municipals i del Consell Jurídic Consultiu”. Per la seua banda, Lorente va comentar que “aquest és un procediment excepcional encara que en legislatures anteriors es normalitzara fins el punt de fer reconeixements de fins a 4 milions d’euros sense consignació pressupostària. És un exemple del que no s’ha de fer”. Cristina Súñer, de manera molt gràfica, va expressar que “ara ens toca fer-nos responsables de la ressaca de la festa d’altres. Esperem que siga la darrera vegada que hagem de fer reconeixements extrajudicials de crèdits”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × uno =