L’Ajuntament i Creu Roja es reuneixen per avaluar l’exercici 2020 i programar el 2021

Les actuacions de l’Associació en el darrer any s’han centrat en l’atenció urgent a les necessitats bàsiques i la prevenció de l’exclusió escolar

La regidora de Benestar Social Xelo Angulo i l’Associació Creu Roja de Xàtiva, amb la seua presidenta Maria Luisa Juan, van celebrar fa uns dies una reunió a l’Ajuntament per tal d’avaluar l’exercici 2020 a la ciutat i traçar les noves línies de cooperació entre l’Assemblea Local i l’Ajuntament de cara a aquest 2021.

Creu Roja va aprofitar la reunió per tal d’explicar els programes desenvolupats durant 2020 com ara l’Atenció Urgent a les necessitats bàsiques de les persones de Xàtiva durant la pandèmia i el recolzament en prevenció de l’exclusió escolar per a menors d’entre 6 i 16 anys amb necessitat de material escolar. El pressupost executat per a aquestes dues actuacions ha suposat un total de 6.400 euros.

Pel que fa a l’atenció urgent a les necessitats bàsiques, Creu Roja ha atès a un total de 10 unitats familiars, amb activitats com ara l’anàlisi de la situació de família i orientació sobre els tràmits per tal de sol·licitar ajudes públiques i privades, l’ajuda per a complimentar la documentació, l’acompanyament i la mediació de la persona en la gestió dels tràmits, l’acompanyament en l’accés als drets educatius dels fills, la derivació a una assistència psicosocial mantinguda en el temps i l’entrega de productes alimentaris de primera necessitat, productes higiènics i productes sanitaris entre d’altres.

Pel que fa a la campanya de prevenció de l’exclusió social en menors, s’han atès un total de 40 persones. En aquest cas les activitats realitzades han sigut l’entrega de material escolar i didàctic, entregues econòmiques per al pagament de matrícules, llibres assegurances o material, l’anàlisi de la situació de la família i l’orientació per poder sol·licitar ajudes educatives, ajudes per tal d’abonar el transport necessari per a traslladar-se i recolzament humà per a mitigar l’estrès provocat per la situació familiar que afecta al rendiment educatiu.

«La Creu Roja és un agent fonamental per a nosaltres, ja que complementa tot el nostre treball de protecció als més vulnerables de la ciutat. Amb la pandèmia que estem travessant, en 2020 han actuat mitjançant una col·laboració que incidia en el treball amb persones d’alt risc de pobresa i exclusió, especialment en ajuda alimentària, amb recursos i acompanyament», ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha recordat que l’Associació es va traslladar el passat any 2020 a la seua nova seu, amb la col·laboració de l’Ajuntament «per a que pogueren tindre un espai en el que les persones que requereixen la seua ajuda puguen ser ben ateses i rebre els recursos necessaris per a participar en la vida econòmica, social i cultural de la nostra ciutat».

Angulo també ha recalcat que «la filosofia de Creu Roja durant tants anys a la nostra ciutat, al servei dels més vulnerables, la professionalitat dels qui atenen i el seu compromís amb Xàtiva són fonamentals per a nosaltres com a Ajuntament, per a poder millorar l’estat de Benestar». Des del departament municipal de Benestar Social i l’Assemblea Local de Creu Roja es continua treballant en establir els objectius per al present exercici, en que la pandèmia continua sent una realitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta