L’Ajuntament es reuneix amb el CAPS per explicar-los la situació sanitària de Xàtiva

Van participar la regidora de Benestar Social i el regidor de Sanitat junt amb les associacions que treballen amb col·lectius vulnerables

La regidora de Benestar Social Xelo Angulo i el regidor de Sanitat José Vicente Benavent es van reunir a finals de la passada setmana amb les entitats del CAPS (Consell d’Acció i Polítiques Socials) que treballen amb col·lectius vulnerables per tal d’informar-los de la situació sanitària a la ciutat i dels protocols de vacunació, així com també per a recollir els seus dubtes i suggeriments.

A la reunió telemàtica van ser citades les associacions Aspromivise (persones amb diversitat funcional), Acofeem (persones amb malaltia mental), Afilacos (fibromiàlgia), Axem (Esclerosi Múltiple), Axatea (Especte Autista) i AECC (malalts de càncer).

El regidor de Sanitat José Vicente Benaven va fer un repàs a la situació sanitària de Xàtiva incidint en el descens de la corba de contagis en els darrers dies gràcies a les mesures adoptades a nivell municipal i autonòmic, al temps que va exposar la situació hospitalària i de la UCI del Lluís Alcanyís, a més d’explicar el procediment pel qual s’arriba al contagi, les diferents vacunes existents i la seua efectivitat.

Pel que fa a la vacunació a la ciutat, la regidora de Benestar Social Xelo Angulo va informar de que ja s’ha realitzat la vacunació amb les dos dosis a totes les residències de la ciutat i als professionals de primera línia de l’hospital i d’Atenció Primària. El dijous va començar la vacunació al Centre de Dia d’Acofeem i al Centre Ocupacional d’Aspromivise, mentre que el divendres va ser el torn del Centre De Dia per a Malalts d’Alzheimer Pérez-Bruschetti i del CRIS, a més de realitzar la vacunació a domicili en els casos de les persones amb impossibilitat de desplaçament.

Les associacions del CAPS, per la seua part, van demanar que es trasllade la voluntat de vacunar no sols als grans dependents i els cuidadors professionals, sinó també als no professionals que realitzen aquesta tasca, una petició que la pròpia Consellera de Sanitat Ana Barceló ja ha fet extensible al Consell Interterritorial de les Comunitats Autònomes.

Pròximament tindran lloc noves reunions per tal d’informar de les novetats al voltant de la pandèmia i de noves dades que puguen ser d’interés per als membres del CAPS.

No hay comentarios

Dejar respuesta