L’Ajuntament demana a les entitats socials de Xàtiva la vacunació dels col·lectius més vulnerables

La intenció és captar als grups de població que encara no s’han vacunat per trobar-se en risc d’exclusió social o amb dificultats per a fer-ho

Aquest dilluns ha tingut lloc a l’Ajuntament de Xàtiva una reunió entre l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, el regidor de Sanitat José Vicente Benavent i representats d’associacions socials xativines per tal de preparar una campanya de captació per vacunar als grups que encara no ho han fet.

La intenció, tal i com ha destacat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, és fer una captació massiva a la població de la ciutat que encara no està vacunada. «Majoritàriament les persones que acaben en un ingrés hospitalari són persones que no tenen la pauta de vacunació completa o que ni tan sols l’han iniciat, i entre elles es troben persones que no entenen la llengua, no tenen la nacionalitat espanyola o no tenen la capacitat d’accés a una informació real sobre els beneficis de la vacunació. Per això és important que entre totes i tots arribem al màxim de població per facilitar-los l’accés a la vacuna i aconseguir una major protecció».

Angulo ha sol·licitat a les associacions ajuda en la tasca pedagògica per tal d’arribar als col·lectius amb els quals treballen, amb un acompanyament. Per la seua part, el regidor de Sanitat José Vicente Benavent ha indicat que «la vacunació és l’única ferramenta terapèutica que tenim per a acabar amb aquest horror de la pandèmia. Les vacunes són totalment segures i cal combatre la desinformació i la por a vacunar-se. Encara no podem abandonar la precaució, atès que encara hi ha risc de contagi. En la nostra àrea de salut hi ha municipis amb xifres elevades de risc».

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha agraït a les entitats presents la seua col·laboració i ha remarcat la necessitat d’arribar als grups de población on a hores d’ara hi ha un nivell més baix de vacunació. «Des dels departaments de Benestar Social i Sanitat s’ha preparat un protocol d’actuació i coordinació amb el departament de Salut Xàtiva-Ontinyent per arribar a xifres de vacunació en l’entorn del 80-90%».

Les associacions que han participat en aquesta reunió, i que treballen amb persones vulnerables o en risc d’exclusió social, han estat Aibe Balcan, Avsa, Pangea, Manos Unidas, Gent de la Consolació, Associació de Persones Sordes, Creu Roja, 5C Mujeres, Cáritas i representants del col·lectiu musulmà.

D’ací un mes tindrà lloc una nova reunió per tal d’avaluar les dades de vacunació i veure si s’incrementen les xifres a la ciutat entre aquests col·lectius vulnerables.

No hay comentarios

Dejar respuesta