L’Ajuntament de Xàtiva vol analitzar amb una enquesta els Pressupostos Participatius

La Regidoria de Participació Ciutadana de Xàtiva arreplegarà l’opinió de la ciutadania sobre els Pressupostos Participatius (decideiXàtiva) mitjançant una enquesta online

Fins a l’1 d’Octubre i a la web participa.xativa.es els veïns i les veïnes de Xàtiva podran donar la seua opinió en relació al desenvolupament de la segona edició de Pressupostos Participatius «decideiXàtiva». A més, s’han realitzat reunions avaluatives tècniques, amb el Grup Motor i amb persones que han estat més rellevants en aquest procés participatiu.

L’Ajuntament de Xàtiva vol analitzar conjuntament amb la ciutadania el desenvolupament de la proposta de pressupostos participatius que a principis de 2018 es va promoure per a que la ciutadania major de 16 anys de Xàtiva decidira el destí de 265.000€ per a inversions municipals. Hem de recordar que aquest procés va contar amb la participació de quasi 2.115 veïns/es de la Ciutat i es van triar 4 projectes: «Equipament Jove per a Centre Social Abú Masaifa», «Per un Centre Històric més verd», «Xàtiva més prop: Millora del Transport Públic» i «Caminem la Ciutat amb Seguretat».

Per al Regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel, «Des de la Regidoria de Participació considerem que l’avaluació d’aquests processos son molt necessaris, perquè ens permeten conèixer la qualitat i el valor del projecte, possibilitant i afavorint una pressa de decisió col·lectiva». «Anem a analitzar nos sols el resultat final dels pressupostos participatius sinó també elements com la difusió, la planificació, el paper jugat per part del grup motor, les associacions, de la corporació municipal, de l’Ajuntament i de la població en general». Finalitza Miquel Alcocel diguent que «hem de senyalar que la qüestió d’incorporar l’avaluació als projectes de participació ha segut una de les demandes que ens han fet arribar durant aquesta legislatura des del moviment associatiu local.»

En eixa línia, des de la Regidoria de Participació Ciutadana podem avançar que al mes d’octubre i conjuntament amb la Universitat de València organitzarem un Seminari sobre l’avaluació de projectes de participació ciutadana.

No hay comentarios

Dejar respuesta