L’Ajuntament de Xàtiva signa l’adhesió al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana

Xàtiva obtindrà més de 839.000 euros d’aquestes ajudes que es destinaran als sectors més afectats per la pandèmia

L’Ajuntament de Xàtiva ha signat aquest divendres l’adhesió del municipi al Pla Resistir, que inclou ajudes Parèntesi per als sectors més afectats per a pandèmia a cada municipi, i que es portarà a terme per part de la Generalitat Valenciana amb la col·laboració de les Diputacions provincials i dels ajuntaments. Per a participar d’aquesta convocatòria, els ajuntaments havien de presentar la voluntat d’acceptar l’ajuda i el compromís d’aportar el percentatge de participació, sent Xàtiva un dels primers municipis en haver signat aquesta adhesió.

La inversió del Pla Resistir és d’un total de 160 milions d’euros dels quals la Generalitat aportarà 100 milions (62,5%), les Diputacions 36 milions (22,5%) i els ajuntaments un total de 24 milions (15%). En concret, a l’Ajuntament de Xàtiva li correspondran 839.293 euros, dels quals 125.000 seran de fons municipals.

Entre els sectors que es veuran beneficiats d’aquestes ajudes es troben el comerç al detall de productes d’alimentació, productes tèxtils i altres productes; hotels, allotjaments turístics i agències de viatges; hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d’espectacles; i activitats esportives, recreatives i d’entreteniment.

Cada persona treballadora autònoma o microempresa amb un màxim de 10 treballadors podrà beneficiar-se amb una quantitat fixa de 2.000 euros a més d’altres 200 euros per cada persona treballadora afiliada a la seguretat social a 31 de desembre 2020. Aquest import servirà per a la cobertura de despeses que podran haver-se realitzat des d’abril de 2020, havent de ser justificades.

La tramitació i la gestió del Pla Resistir correspondrà al departament pertinent de l’administració local, i cal destacar que les ajudes seran compatibles amb altres subvencions o ajudes com ara les establides pel Pla Reactivem Xàtiva.

«És sens dubte una bona notícia que en un moment tan complicat com aquest les institucions ens posem en la pell dels nostres veïns i veïnes, que deixem de banda les nostres diferències i sobretot que remem tots a una». ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha recordat que «gràcies a aquestes ajudes, i a les del Pla Reactivem Xàtiva, els sectors econòmics de la nostra ciutat tindran ajudes per valor de 1,2 milions d’euros. És una important xifra que ha d’ajudar a superar la difícil situació que travessen els negocis de Xàtiva».

No hay comentarios

Dejar respuesta