L’Ajuntament de Xàtiva presenta la nova Oficina de Projectes Europeus

L’Oficina de Projectes Europeus permetrà acollir-se a les oportunitats i els processos de la UE i acostarà Europa a les associacions i centres educatius

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Xàtiva, Lena Baraza, ha presentat aquest dijous en roda de premsa l’Oficina de Projectes Europeus que s’ubicarà a Xàtiva amb l’objectiu de participar i acollir-se a les oportunitats i processos que atorga la Unió Europea en matèria de desenvolupament sostenible, competitivitat i innovació.

La intenció de l’obertura d’aquesta oficina a Xàtiva és acostar Europa als ciutadans i ciutadanes i participar en els diferents Fons Europeus que hi ha per a activitats socials. Entre els objectius es troben la recerca de finançament per a fons i iniciatives locals, crear sinergies i col·laboracions amb altres entitats que realitzen projectes europeus, organitzar jornades i esdeveniments que connecten el municipi amb l’actualitat i oportunitats de la Unió Europea, participar en Xarxes de la UE i compartir coneixement i ser referent en la gestió de projectes per establir una xarxa d’experts a escala local, nacional i internacional.

«Actualment ens hem centrat en acreditar-nos en el programa Erasmus +. Estem esperant a que es puga certificar l’existència d’aquesta OPE i dels recursos disponibles per a aquesta oficina per tal d’iniciar el treball en xarxa», ha manifestat la regidora de Joventut i Participació Lena Baraza, qui ha indicat que «les primeres reunions les hem realitzat amb els centres educatius de secundària però encara ens hem de reunir amb la resta de centres, amb la intenció de continuar posteriorment amb les associacions locals i amb el Consell de la Joventut de Xàtiva.

Segons Baraza, aquesta OPE afavorirà el desenvolupament de polítiques en àrees com ara Joventut, Igualtat, Cultura o Memòria Històrica. «És una oficina molt transversal amb la que podran treballar diferents departaments de l’Ajuntament per tractar de buscar el millor aprofitament per part de la ciutadania de les convocatòries que ofereix Europa».

La passada setmana es va publicar el Reglament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència del període 2021-2017 aplicable a tots els Estats membre de la UE, el que suposa que durant els propers sis anys vagen a eixir nombroses convocatòries europees de les quals es podran beneficiar els agents locals de la ciutat a través de l’Oficina de Projectes Europeus.

De fet, l’Ajuntament de Xàtiva ja està inclòs com a soci al Projecte «TARTe», que té un pressupost total de 268.500 euros i dels quals li correspondran a Xàtiva 26.877 en cas de que es confirme l’aprovació per poder participar. L’objectiu d’aquest projecte és l’empoderament de l’estudiantat adult mitjançant l’activació dels processos participatius entre les parts interessades dels sectors culturals i de la ciutadania. «Aquest primer projecte al que ens hem adherit és un aprenentatge, ja que participarem amb diferents països com ara Itàlia, Irlanda, Holanda, Polònia i Suècia durant un període de dos anys», ha explicat la regidora.

Baraza també ha informat de que durant els mesos de març i abril s’organitzaran sessions formatives sobre els fons europeus, projectes europeus i participació juvenil que involucren tècnics, joves i professionals de l’àmbit de la joventut per tal d’apropar aquesta oficina a tota la ciutadania.

No hay comentarios

Dejar respuesta

14 − cuatro =