L’Ajuntament de Xàtiva inicia les obres de reparació del Dipòsit d’Aigües de Sant Josep

Els treballs, amb una inversió de vora 123.000 euros, busquen donar solució a les filtracions localitzades en diferents immobles propers a la instal·lació

L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat les obres als dipòsits d’aigua de Sant Josep, després de realitzar la dotació econòmica corresponent, el procediment d’adjudicació i d’obtenir tots els permisos corresponents incloent una autorització judicial per poder actuar a una propietat privada. La inversió dels treballs serà de 122.900 euros -dels quals 73.741 seran subvencionats per la Diputació de València- i té per objecte la reparació i actualització de les instal·lacions i accessos.

El projecte busca donar solució a les filtracions localitzades en diferents immobles propers al Dipòsit de Sant Josep, que ha tingut reparacions puntuals des de l’any 2005 consistents en la substitució de la pràctica totalitat de les vàlvules de la cambra per la pèrdua d’estanquitat o la substitució de les canonades d’impulsió, però que no s’havia sotmès a una actuació integral.

Les obres de reparació es programen en dos fases diferenciades. La primera pretén eliminar les filtracions persistents mitjançant la substitució de les canonades de fibrocement ubicades entre la cambra de vàlvules i l’entrada a la galeria d’accés de les conduccions d’impuls i distribució al dipòsit de regulació, a més de substituir les conduccions de fibrocement en la galeria d’accés i la cambra de vàlvules. D’altra banda, en la segona fase es procedirà a la substitució de les conduccions que en l’actualitat discorren per domini privat, mitjançant la construcció d’una galeria de serveis i la substitució de la resta d’escaleres verticals, millorant la instal·lació elèctrica i el tractament de corrosió en les canonades.

«Aquestes són unes obres importantíssimes per a la nostra ciutat atès que és una infraestructura bàsica que dóna aigua al 80% de la ciutat de Xàtiva. Els dipòsits són de la dècada dels 40, i és la primera vegada que es produeix una reparació d’aquesta entitat», ha manifestat el regidor Ignacio Reig.

Reig ha comunicat que s’espera executar les obres el més aviat possible, i que «com és lògic això suposarà algun tall d’aigua amb la corresponent molèstia per al veïnat, però era una reparació inajornable que esperem que tinga un resultat positiu i que reduïsca considerablement els problemes i filtracions d’aigua que es afecten a diferents veïns i veïnes del casc antic».

No hay comentarios

Dejar respuesta