L’Ajuntament de Xàtiva col·loca 19 lluminàries solars a Bixquert i el Carraixet

La intervenció està duent-se a terme aquesta setmana per l’empresa ICA2 i suposa una inversió de 26.600 euros

L’Ajuntament de Xàtiva està procedint aquesta setmana a la instal·lació de lluminàries solars destinades a il·luminar vies públiques de Bixquert i el Carraixet, uns treballs adjudicats a l’empresa ICA2 amb un pressupost de 26.600 euros.

Es tracta de la col·locació de dinou lluminàries, quinze de les quals s’ubicaran a Bixquert, sent les altres 4 per a la zona del Carraixet. La setmana passada va tindre lloc la cimentació, i al llarg d’aquests dies s’estan instal·lant les columnes i les lluminàries corresponents.

La intenció és il·luminar les zones en les quals es troben els punts de recollida de fem orgànic, així com les zones d’encreuament amb gran trànsit de vehicles i vianants, i per a tal fi s’ha optat per elements solars que eviten la necessitat de disposar de xarxa elèctrica per al seu funcionament.

«Aquestes faroles solars són de nova generació, pel que il·luminaran molt més, i estan distribuïdes pensant en la seguretat de les persones. S’han col·locat en els encreuaments més importants, així com en els llocs on hi ha contenidors, per a abocar les deixalles», ha explicat el regidor de Serveis Públics, Ricardo Martínez, qui ha indicat alguns punts en que es col·locaran aquestes lluminàries com ara l’Ermita, la Pujada de Bixquert o la CV-620 a l’encreuament de la Senda de les Olles. «Ahi es posaran tres faroles perquè és un encreuament de molt d’accés de vianants i de bicicletes, pel que és fonamental que punts com aquests es visibilitzen molt bé».

No hay comentarios

Dejar respuesta