L’Ajuntament de Xàtiva aprova el projecte de reforma del Museu Faller

Les ajudes al sector comercial faller es poden sol·licitar a partir d’aquest dimarts 16 de febrer

La Mesa de contractació de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat el projecte bàsic i execució per a la reforma del Museu Faller de Xàtiva, actuació que suposarà una inversió total de 32.551,82 euros.

El local, un baix situat en el carrer Montcada (antiga seu del PROP) va ser inaugurat en febrer de 2015 i s’utilitza com a espai expositiu d’elements del món faller com ara els ninots indultats, bandes, documents, maquetes o fotografies de les Falleres Majors de la ciutat i dels llibres de les comissions, a més de ser l’actual seu de la Junta Local Fallera.

La reforma de l’interior del Museu Faller suposarà l’augment de la superfície d’exposició amb la incorporació de la sala de projeccions de la planta baixa, eliminant les parets divisòries i les fusteries existents, així com també la substitució del paviment en la planta baixa i en l’entresolat. A més a més, es rebaixarà el nivell interior de la sala de projeccions per a tenir el mateix nivell que la sala expositiva i es col·locarà de nou el paviment.

«La regidoria de Falles té com a objectiu posar en valor el Museu Faller de Xàtiva, i després de fer l’any passat una millora a la façana exterior ara és moment de fer una reforma més integral atès que s’oferirà més espai d’exposició i es millorarà el paviment» ha explicat la regidora de Falles Maria Beltrán, qui ha destacat que aquest és «el primer pas per a fer més atractiu el museu per al públic i els visitants, millorant l’oferta turística de la ciutat».

Cal recordar que aquest Museu pertany a la Xarxa de Museus Fallers de la Comunitat Valenciana.

Obert el termini per a sol·licitar les ajudes

D’altra banda, aquest dilluns 15 de febrer s’ha publicat al BOP l’anunci sobre l’extracte de la convocatòria d’ajudes per al sector comercial relacionat amb les falles, dins del programa Reactivem Xàtiva, amb una inversió de 20.000 euros.

Aquesta subvenció està destinada als artistes fallers, indumentaristes i pirotècnics de Xàtiva, els quals podran rebre fins a 2.000 euros sempre i quan les despeses objecte de la subvenció siguen igual o superior a aquesta quantitat, segons els documents justificatius presentats i la declaració de pèrdues justificades pels beneficiaris.

Les sol·licituds es poden realitzar a partir de demà dimarts 16 de febrer de 2021, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (www.xativa.sedelectronica.es), i el termini per a presentar-les finalitza el 15 de març, casualment el dia en que haurien de començar les falles.

No hay comentarios

Dejar respuesta