L’Ajuntament de Xàtiva amplia el personal de la Casa de les Dones

El servei passa d’un a cinc treballadors en els darrers anys per tal de millorar l’atenció i la prestació de serveis

La Casa a les Dones reprèn la seua activitat després d’aquests mesos en que s’han produït limitacions com a conseqüència de la pandèmia de Covid-19, i ho fa amb un reforç del personal de l’àrea per a poder millorar les prestacions que es realitzen a les usuàries i usuaris.

La regidora de Dona i Igualtat, Lena Baraza, destaca el «considerable esforç» que s’ha realitzat en matèria de pressupost per tal de dotar a la Casa de la Dona de personal de forma estable, el que reflexa la importància d’aquestes polítiques per al consistori. Actualment la Casa de les Dones compta amb un agent d’igualtat, un treballador social, un psicòleg, una promotora d’igualtat i una sociòloga.

«Gràcies a aquest augment de personal, des de la Regidoria de Dona i Igualtat es podran consolidar i crear projectes amb una estabilitat en el temps, deixant de dependre de beques i subcontractes com als que s’havia de recórrer abans», ha explicat Baraza.

Entre altres aspectes, cal destacar que també treballen al servei dues dinamitzadores que realitzen tallers i dinàmiques, i que l’atenció personalitzada que es realitza es pot estabilitzar amb el temps, afavorint així la creació d’un clima de confiança. A més a més, també s’ha començat a elaborar el diagnòstic de la situació entre homes i dones per tal de realitzar el I Pla d’Igualtat municipal per a la ciutat de Xàtiva.

Programació últim trimestre

D’altra banda, la Casa de les Dones ha donat a conèixer la programació per als mesos d’octubre, novembre i desembre de 2020, la qual es pot consultar als canals habituals i als edificis públics, o bé mitjançant descàrrega amb un còdig QR.

Pel que fa a l’espai d’empoderament col·lectiu s’han organitzat tallers d’empoderament per a associacions feministes, un taller de disseny i un taller per a millorar la presència de l’associació en les xarxes socials, mentre que en l’espai artístic i creatiu hi haurà club de lectura feminista, disseny de cartells per a la commemoració del 25N i taller de poesia creativa a càrrec de Xateba.

Pel que fa a l’espai TIC es treballarà (en modalitat presencial o online) hi haurà tallers d’informàtica per a tots els nivells, mentre que en l’espai de creixement personal es treballarà l’assertivitat, la gestió emocional, l’autoestima, en superar el dol, en la construcció de relacions sanes i en la sexualitat i eròtica femenina. A més a més hi haurà una escola d’igualtat, una escola coeducadora per a famílies i un espai de masculinitats dissidents.

D’altra banda, pel que fa a l’Economia feminista, es treballarà en un curs d’educació financera i emprenedoria i en l’emprenedoria feminista, a més de comptar amb les tradicionals càpsules (sessions formatives amb temàtiques específiques), que aquests mesos treballaran el currículum, la preparació dels tallers online, els tràmits digitals o les plataformes de treball, entre d’altres.

Totes les activitats presencials compleixen les normatives sanitàries, tot i que sempre hi ha l’opció de realitzar-les de forma telemàtica. Les inscripcions s’han de realitzar de manera presencial a la Casa de les Dones, o bé de forma telemàtica mitjançant el correu casadelesdones@xativa.es o telefonant al 96 228 98 52.

No hay comentarios

Dejar respuesta