L’Ajuntament de Canals fa un pas ferm per a tornar a formar part de la Mancomunitat

–  L’Ajuntament de Canals segueix fent passos per a tornar a ser membre de ple dret de la Mancomunitat La Costera-Canal. La voluntat de l’actual equip de govern és desbloquejar la situació actual amb la màxima brevetat possible perquè Canals torne a gaudir dels serveis i beneficis que comporta pertànyer a aquest ens.

En el plenari extraordinari celebrat el passat 24 d’octubre es va acordar per unanimitat ratificar l’eixida de Canals de la Mancomunitat aprovada fa 17 anys. Era el primer pas a seguir en la línia de ruta marcada pels tècnics municipals de cara a agilitzar al màxim el procés de readhesió. Una vegada formalitzada la separació es pot sol·licitar, de nou, l’entrada a l’associació de municipis de les comarques de La Costera i La Canal de Navarrés.

En 2005, després que tots els partits a excepció de Bloc votaren a favor de què Canals abandonara l’ens supramunicipal, s’hauria d’haver iniciat el procés de separació. Tot i aprovar-se en Ple, no es van realitzar després els tràmits necessaris per a dur-lo a terme, fet que va deixar Canals en uns llimbs administratius i va propiciar una situació de bloqueig que s’arrossega fins al dia de hui.

Ara, des de l’Ajuntament es confia que prompte Canals tornarà a ser membre de la Mancomunitat La Costera-Canal. Entre altres, canalins i canalines podran gaudir de serveis com l’Oficina d’Atenció al Consumidor de Xàtiva (a hores d’ara s’han de desplaçar a València), l’aula virtual de prevenció de conductes addictives o la recollida i cura de gossos perduts.

La Mancomunitat també compleix labors de vertebració del territori, divulgació cultural, foment del turisme rural, lluita contra el despoblament i impuls de l’activitat econòmica, de les quals ara també podrà beneficiar-se’n el poble de Canals.

No hay comentarios

Dejar respuesta