L’Ajuntament adjudica el projecte de restauració de l’ermita del Puig i les obres de la cúpula del cementeri

La junta de govern de hui ha aprovat l’expedient de contractació menor de serveis, per a dur a terme la redacció del projecte d’execució de la restauració de l’Ermita del Puig de Xàtiva, per un import d’11.500 euros més IVA. Els treballs de redacció del projecte recauran sobre l’arquitecte xativí Vicent Torregrosa, arquitecte amb una llarga trajectòria en restauració de bens patrimonials, qui és l’actual arquitecte conservador del castell i autor del projecte de restauració del convent de Sant Domènec, entre altres.

El regidor de Cultura i Patrimoni Històric, Jordi Estellés, pensa que «donem un pas endavant envers la solució final de la restauració del Puig. Amb un projecte definitiu, confiem amb l’arquitecte Vicent Torregrosa, professional amb un alt grau de coneixement del nostre patrimoni. Esperem i desitgem salvaguardar de forma definitiva l’ermita gòtica del Puig».

El projecte de restauració de l’ermita del Puig ha estat valorat en funció de criteris com l’existència d’un pla d’actuació en el mínim termini possible i la possibilitat d’actuació per fases. Així mateix es pretén que la solució arquitectònica adoptada comporte el màxim respecte al bé des del punt de vista patrimonial i cultural.

El projecte substitueix a un altre anterior redactat a l’inici del procés de restauració de l’ermita. No només se limitarà a una fase concreta de l’actuació, sinó que abraça totes les fases fins la finalització completa de l’obra. Tanmateix, la idea és actuar en la novena fase de la restauració. Per aquest motiu, altre dels criteris de valoració és que el projecte tinga en compte una capacitat d’intervenció dins del pressupost màxim de 150.000 euros, quantitat pendent de resolució de la sol·licitud de subvenció cursada a la Diputació de València per a l’execució de la novena fase.

Restauració de la cúpula del cementeri
En la junta de govern local també s’ha feta efectiva l’adjudicació del contracte menor d’obres per a la reparació de la cúpula de la capella del cementeri municipal. Aquesta contractació es fa necessària per tal d’afrontar una solució al deteriorament del sostre de l’esmentada capella, des de fa mesos protegida amb una xarxa per evitar la caiguda d’enderrocs. L’obra ha estat adjudicada a la mercantil Cisfercons SLU, per un pressupost de 38.000 euros, IVA inclòs.

El regidor Estellés comenta que «aquest edifici es troba en un estat precari i tancat al públic per raons de seguretat. És per això que hi havia d’actuar de manera urgent. Així també recuperem un espai que ha passat desapercebut fins al moment per a una part de la ciutadania».

La previsió municipal és que les obres arranquen una vegada haja passat la festivitat de Tots Sants, en previsió de que s’eviten inconvenients donada l’afluència de públic al cementeri durant eixos dies. Una vegada comencen, les obres podrien allargar-se per termini d’un mes, aproximadament.

Tant la restauració de l’ermita del Puig, com la de la cúpula del cementeri formen part del Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × cuatro =