L’administració electrònica arribarà prompte a Canals amb GOAL-RD

El projecte, pràcticament finalitzat, oferirà a l’administració pública i a la ciutadania una plataforma electrònica on realitzar el registre de documents de forma fàcil i segura.

GOAL-RD integra serveis de codi obert que el Ministeri d’Administracions Públiques posa a l’abast del sector públic per a facilitar la interrelació entre administracions i una òptima administració pública. És per això que GOAL-RD inclou @FIRMA i @CLAVE, per a l’autenticació dels usuaris i signatura digital, INTEGR@, per a la gestió de certificats digitals, FACe com a registre electrònic de factures o NOTIFIC@ per a les notificacions i altres funcions. Tanmateix, GOAL-RD utilitza ferramentes que garanteixen els alts estàndards de seguretat, disponibilitat, accessibilitat i eficiència.

Per tal de posar en marxa aquesta iniciativa s’ha comptat amb un becari contractat a través de la Beca Post de Diputació, qui ha estat treballant durant un any en aquesta proposta de codi obert en col·laboració entre els Ajuntaments de Canals, Bellreguard i Rotglà i Corberà.

Joan-Carles Pérez, regidor de Modernització i Recursos Humans, vol «agrair el treball realitzat i destacar la part col·laborativa d’aquest projecte, tant pel que fa a Diputació com per la dinàmica creada entre les tres administracions participants, amb què s’han compartit coneixements i idees». Així mateix, «la beca també ha servit per a ampliar la formació i experiència de la persona contractada, les tasques del qual s’han dedicat per complet a aquest projecte independent».

D’aquesta manera, la ferramenta GOAL-RD, que en uns dies estarà acabada i es presentarà prompte, «servirà i molt a la nostra administració local.  És en codi obert, és a dir software lliure, de manera que es posarà a la disposició de tot aquell que ho necessite per tal de desenvolupar-la i millorar-la. A més a més, obri un camp que esperem poder continuar en les pròximes convocatòries de la Beca Post de Diputació de València”, tal com apunten fonts municipals.

No hay comentarios

Dejar respuesta

nueve + 19 =