La xativina Rocío Sanchís guanya el concurs del Projecte Momo d’innovació educativa

Per a aquest projecte autonòmic s’han presentat 21 treballs audiovisuals entre l’IES Josep de Ribera i el col·legi Nuestra Señora de la Seo

L’audiovisual de la xativina Rocío Sanchís, del col·legi Nuestra Señora de la Seo (Dominiques Xàtiva), ha resultat guanyador pel que fa als treballs executats per alumnes dins del Projecte Momo d’innovació educativa.

Aquest programa, que ha conjuminat art, tecnologia i societat per tal de promocionar l’aprenentatge dels estudiants a través dels efectes especials que ajuden a produir curtmetratges, ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats i organismes com ara la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Xàtiva, el Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat de la Conselleria d’Educació (CEFIRE) o les Universitats Miguel Hernández i Universitat de València; i ha estat desenvolupada per l’empresa El Caleidoscopio.

El treball de Rocío Sanchís, que porta per títol «Juntos lo conseguiremos», ha resultat un emotiu homenatge als sanitaris i una crida a com hauria d’avançar el planeta per tal de superar el virus de la Covid-19. La guanyadora rebrà com a premi una impressora 3D.

A nivell local, han participat en aquest projecte l’Institut Josep de Ribera (amb 11 curts) i el col·legi Nuestra Señora de la Seo (amb 10). El pla d’activitat ha consistit en la formació del professorat mitjançant sessions presencials i online des del passat mes de febrer, tot i que finalment el treball s’ha hagut de plasmar des de casa degut a l’Estat d’Alarma que es va decretar el passat mes de març.

Estava previst que el projecte finalitzara el passat mes de maig amb un esdeveniment a la Universitat de València, amb entrega de premis i assistència de tots els centres participants de la província de València per tal d’exposar els distints curtmetratges i el procés de creació. Finalment aquest acte va estar anul·lat, però tots els curts estan disponibles a la pàgina web de El Caleidoscopio (elcaleidoscopio.com).

«Cal donar les gràcies tant als centres com als diferents alumnes que han participat d’aquest projecte i als professors que ho han fet possible, tot i que no s’ha pogut desenvolupar amb normalitat, i especialment a Rocío Sanchis, que ha guanyat el premi al millor curt de tota la Comunitat Valenciana», ha manifestat la regidora d’Educació Lena Baraza, qui ha afegit que «aquests projectes d’innovació pretenen arribar a tot l’alumnat i despertar la seua vena artística i tecnològica».

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 + cuatro =