La vacunació massiva en el Departament Xàtiva-Ontinyent va a “bon ritme”

Salut Pública informa també que la vacunació en els nostres centres de vacunació massiva està realitzant-se a “bon ritme”.
En la passada setmana s’ha administrat 19.179 dosi aconseguint el 56,2% de la nostra població amb almenys una dosi de la vacuna.

Per edats esta mateixa setmana s’està citant ja per a primeres dosis a persones nascudes en 1982 (39 anys d’edat) i s’espera inocular més de 10.000 segones dosis amb el que s’incrementarà notablement el nombre de persones totalment vacunades en les nostres comarques.

Mentres arriba la immunització total de com a mínim el 70 o més per cent de la nostra població, hem de mantindre al màxim les recomanacions que eviten les transmissió. Si no és així correm el perill que l’esforç vacunal i els recursos empleats per a contindre la malaltia tinguen menys efectivitat de la prevista.

Des de Salut Pública de Xàtiva s’ha incrementat el nombre dels seus professionals dedicats al rastreig de casos, que en els casos de persones més jóvens requerix un estudi d’àmbit laboral i social de cada cas i fa més costós el rastreig necessari per al control de la pandèmia.

A més Salut Pública continua realitzant les tasques de recepció, distribució i control d’estoc així com redistribució de les vacunes entre tots els centres de vacunació del departament.

Per la seua banda els centres d’atenció primària estan registrant una major càrrega de treball a l’incrementar-se el nombre de casos per a realitzar el seu seguiment i control de la malaltia per part dels metges i infermeria de família.

Cal recordar que els professionals d’atenció primària són els que s’estan dedicant al procés de vacunació massiva que porta en marxa ja cinc mesos, assumint al seu torn, l’atenció ordinària de pacients, el control i tractament de nous casos positius, les seues proves diagnòstiques i el seu seguiment.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × 3 =