La Socarrada acull demà la presentació del llibre ‘Nou viatge pel País Valencià’

La fàbrica de cervesa artesanal La Socarrada de Xàtiva acollirà demà dimarts a les 19:30h, la presentació del llibre ‘Nou viatge pel País Valencià’, escrit per Josep Sorribes i Nèstor Novell.

El llibre ha estat coeditat per les universitats de València i Alacant, així com per la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València.

La presentació estarà a càrrec dels autors, junts als quals hi intervindran Rafa Suñer, cofundador de La Socarrada, Ximo Corts, membre de l’Associació d’Amics de la Costera, i David Muñoz, professor de sociologia de la Universitat Jaume I.

El llibre va ser presentat fa unes setmanes a València pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i pel Rector de la Universitat de València. La de Xàtiva serà la primera d’una ronda de presentacions que es faran al llarg del territori valencià.

El llibre ‘Nou viatge pel País Valencià’ és una indagació sobre la realitat social, econòmica i humana del País Valencià i sobre les perspectives de futur en l’època post-crisi. Comarca a comarca, amb àmplies incursions històriques, en diàleg amb interlocutors locals, aportació de dades estadístiques i de la bibliografia precedent, es presenta un quadre de conjunt de les possibilitats i dificultats actuals del territori valencià.

Aquest llibre s’inscriu en una llarga tradició d’obres sobre el país i la seua gent que comença amb Cavanilles i les Observaciones sobre la Historia Natural, Geografía, Agricultura, Población y Frutos del Reyno de Valencia i culmina amb Joan Fuster i el clàssic El País Valenciano (1962).

Ara es presenta un nou viatge pel País Valencià a càrrec de dos economistes de trajectòria i experiència contrastades en l’àmbit de l’anàlisi territorial i l’economia urbana.

No hay comentarios

Dejar respuesta