La Setmana de Prevenció de Residus arranca a Navarrés, amb una Illa de Reciclatge en el Paratge ‘Los Chorradores’

Dins dels actes programats per a la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, el COR ha programat una Setmana d’activitats, al llarg dels municipis de les seues cinc comarques, per a posar el focus en la importància de la prevenció en la generació dels diferents tipus de residus.

PRIMERA PARADA: NAVARRÉS, PARATGE NATURAL ‘ELS CHORRADORES’.

El dilluns, 22 de novembre, l’Ajuntament de Navarrés i la Mancomunitat de La Canal de Navarrés, juntament amb el COR, han presentat la seua Illa de Reciclatge en el cor del Paratge Natural ‘Los Chorradores’.

L’Illa disposa de contenidors de recollida d’envasos i plàstics, paper/cartó, i fracció reste. Tots ells estan sensorizados, de manera que quan s’omplin, un camió acudeix per a realitzar la recollida. D’aquesta manera s’optimitzen els recursos i es redueix la petjada de carboni.

Aquesta iniciativa liderada per la Mancomunitat es veu reflectida en altres illes de reciclatge amb contenidors sensorizados, instal·lades en Els Tolls de Corbera (‘Charcos de Quesa’), L’Albufera d’Anna, i el riu Frare de Bicorp, a més del ja esmentat Paratge Natural dels Chorradores a Navarrés.

A l’acte han assistit Estela Darocas, Alcaldessa de Navarrés, Vicent Muñoz, President del COR i Alcalde de La Font de la Figuera, Carolina Más, Presidenta de la Mancomunitat de La Canal de Navarrés i Elba Montes, Gerenta del COR, per a visibilitzar aquesta important iniciativa i aconseguir una millor recollida i separació dels residus en origen, protegint un dels espais naturals més importants de la comarca de La Canal de Navarrés.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR és el seu acrònim en anglés) és una iniciativa la fi de la qual és promoure i desenvolupar durant una setmana acciones de sensibilització sobre la generació i gestió de residus i el consum sostenible de recursos.

No hay comentarios

Dejar respuesta