La sarsuela torna a ser protagonista a la Fira de Xàtiva

 L’Ajuntament de Xàtiva ha acollit aquest matí la presentació oficial del concert líric de sarsuela que es celebrarà el proper diumenge 19 d’agost al Camp de la Murta, emmarcat en la Fira d’Agost. A la presentació han estat presents el regidor de Cultura Jordi Estellés, el president de la Societat Musical la Primitiva Setabense Jaume Solís, el director de la Banda Paco Sánchez Roca, el tenor Ignacio Giner i la Reina de la Fira Paula Valor.

«La Fira naix en una vessant comercial però amb els anys ha destacat també per la seua cultura i les seues tradicions i per això fa mesos que contactarem amb la Primitiva Setabense per a aquest projecte. Tenim personatges importants en aquesta ciutat, artistes de gran rellevància, i per això hem preparat aquesta gala lírica», ha destacat el regidor de Cultura, Jordi Estellés.

L’espectacle, apte per a totes les edats, comptarà amb l’orquestra de la Primitiva Setabense, conformada per gent jove, junt amb un elenc de cantants de primera línia amb la participació del tenor xativí Ignacio Giner, a qui acompanyarà la soprano de València Carmen Avivar i Pedro Quiralte, baix-baríton de Castelló de la Plana.

«La sarsuela té relació amb els nostres orígens. En èpoques pretèrites era un dels espectacles principals de la Fira. És un gènere atemporal, i està bé que de tant en tant recuperem eixa identitat però amb un esperit renovat i modern. L’espectacle que anem a oferir el va a realitzar gent molt jove, que es desviu per la música», ha explicat el director de la Banda, Paco Sánchez Roca.

El tenor Ignacio Giner, per la seua banda, ha reconegut que serà «un orgull» cantar de nou a la seua localitat, i ha insistit en que serà «un concert molt agraït per al públic». Al concert s’interpretaran diverses ‘romanzas’ i duets, amb peces conegudes però també amb altres poc escoltades i de gran bellesa. A més a més cal destacar la dificultat de l’espectacle atenent a que aquest es celebrarà a un espai obert, com és el camp de la Murta.

«No ens limitem a fer música de banda, i per sort comptem amb altres formacions com una orquestra de nivell», ha recordat el president de la Societat Musical la Primitiva Setabense, Jaume Solís, qui ha afirmat que col·laboren en tots els esdeveniments que sorgeixen a la ciutat i no es tanquen a cap projecte. «Aquesta cita amb la sarsuela és un bon exemple. L’espectacle és molt digne i il·lusionant, perquè a Xàtiva feia anys que aquest estil va desaparèixer del mapa, i és desconegut per a moltes generacions de joves».

La Reina de la Fira, Paula Valor Gil, ha aprofitat la presentació per a convidar a la gent a assistir a aquest concert líric, i a gaudir de la cita que es celebrarà el diumenge 19, penúltim dia de la Fira d’Agost.

No hay comentarios

Dejar respuesta