La Ruta de la Salut recorrerà 70 municipis en els pròxims mesos

Amb l’objectiu d’augmentar la salut de la població valenciana a través de la prevenció en les patologies més habituals i millorar els coneixements en hàbits de vida saludables, ha començat aquesta setmana, la quarta edició de la Ruta de la Salut.

La Ruta de la Salut és una iniciativa de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de València que es desenvolupa des de 2014 amb la col·laboració dels professionals de l’Hospital General Universitari de València, el seu objectiu és incrementar l’esforç per la salut preventiva que es dóna a la població valenciana.

Enguany la Diputació ha incrementat la inversió en aquest programa en destinar 102.000 euros per al seu desenvolupament. La Ruta de la Salut arribarà a un total de 70 municipis de la Comunitat Valenciana durant els mesos de setembre, octubre i novembre.

En la primera setmana, personal de medicina i infermeria de l’Hospital General de València han visitat als veïns d’Olocau, Benicull, Albal i Xestalgar. Prop d’un centenar de persones han assistit a les estacions de risc cardiovascular, salut respiratòria, reumatología, rehabilitació i nutrició. En aquestes estacions s’han practicat més de 500 proves durant aquesta setmana.

L’alcaldessa de Benicull, Amparo Giner Lorenzo, l’alcalde d’Albal, Ramón Marí Vila i el regidor de Gestió ciutadana, Turisme i Sanitat de Xestalgar, Ignacio Marzal Sorolla han sigut els encarregats de presentar la Ruta de la Salut 2017 entre els seus veïns.

Per la seua banda, La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer ha destacat la important labor de prevenció en matèria de salut que desenvolupen els professionals de l’hospital en totes les destinacions que visitaran i el gran acolliment que té la Ruta entre els ciutadans que es beneficien de revisions mediques . Les proves inclouen electrocardiogrames, espirometrías i cooximetro, presa de tensió i glucosa, massa corporal i revisió bucodental, entre unes altres.

El director gerent de l’Hospital General de València Enrique Ortega, ha agraït a la Diputació la seua aposta per aquest programa que acosta al ciutadà pràctiques saludables des d’una perspectiva «diferent i més distesa» en estendre mesures en favor de la salut i el benestar més enllà de l’àmbit purament ambulatori i hospitalari, realitzant-se aquestes proves en els mateixos centres socials, llars del jubilat, biblioteques, ajuntaments i altres espais que cadascun dels pobles han destinat especialment per al desenvolupament d’aquest programa.

El total de municipis que conformen la Ruta de la Salut 2017 són: Aielo de Malferit, Alfarp, Alfarrasí, Alfauir, Algar de Palància, Albal, Alfafar, Anna, Antella, Atzeneta d’Albaida, Barxeta, Bellús, Benicull de Xúquer, Benifairó de la Valldigna, Benifairó de les Valls, Benimodo, Benimuslem, Bocairent, Bufali, Casinos, Catarroja, Cotes, Xelva, Xera, Domenyo, El Palomar, El Real de Gandia, Emperador, Estubeny, Xestalgar, Gilet, Guadasséquies, Xarafull, La Font d’en Carròs, Llombai, Massalavés, Montaverner, Montroi, Olocau, Otos, Piles, Potries, Quartell, Quesa, Rafelcofer, Real, Rotglà i Corberà, Sempere, Senyera, Teresa de Cofrents, Titagües, Torrella, Vallada, Vallanca, Vallés, Villargordo del Cabriel, Albaida, Alberic, Alginet, Almussafes, Aiora, Benigànim, Guadassuar, L’Alcudia de Crespins, L’Olleria, Paterna, Rafelbunyol, Rocafort, Tavernes Blanques i Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × 5 =