La romeria de Pujada a Sant Josep es consolida al calendari faller de Xàtiva

La cita tindrà lloc el proper diumenge 8 de març, amb eixida des de l’Albereda Jaume I

La sala de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva ha acollit aquest dijous la presentació de l’acte de romeria de pujada a Sant Josep, que es va iniciar el passat any i que es consolida al calendari faller. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Falles Maria Beltrán, el president de la Junta Local Fallera Jesús Gonzàlez, i el president de Divina Aurora S.C.V. en representació del Gremi de Fusters de la ciutat.

roda-premsa-romeria-1L’acte tindrà lloc el proper diumenge 8 de març, amb inici a les 9:30 del matí des de l’Albereda Jaume I a l’alçada de Correus, i comptarà amb la participació de l’Escola de Danses de Xàtiva, el Grup de Danses Soca-rel i la Muixeranga de Xàtiva, a més de les comissions falleres de la ciutat. Els participants pujaran en comitiva cap a l’Ermita de Sant Josep, on hi haurà balls a càrrec dels grups de danses i el col·lectiu faller, a més d’un posterior esmorzar per al qual es recomana portar-se l’entrepà.

«És un plaer treballar amb el Gremi de Fusters de la ciutat, perquè sense ells les falles no tindrien sentit. Aquest acte és molt important per a Xàtiva i es consolida en aquestes falles 2020», ha explicat la regidora de Falles Maria Beltrán.

roda-premsa-romeria2Per la seua part, el representant del Gremi de Fusters de Xàtiva, Félix Pont, ha convidat a la gent a participar de l’acte. «Esperem que el dia acompanye, com l’any passat, i que aquest acte es consolide més encara perquè ja som l’única ciutat que té una romeria de baixada en falles i aquesta cita ve a complementar aquest fet».

Per últim, el president de la Junta Local Fallera de Xàtiva Jesús Gonzàlez, ha manifestat que «començàrem l’any passat però dintre d’uns quants anys aquest acte serà recordat per la seua importància i per l’afluència de gent».

Activitat fallera el cap de setmana

jesus-presidente-juntaEl president de la JLF, Jesús González, ha aprofitat per recordat el seguit d’actes fallers programats per al cap de setmana. D’una banda dissabte tindrà lloc al Poliesportiu Les Pereres el campionat de futbol sala, tant masculí com femení, així com els campionats masculí, femení i mixte de pàdel. Diumenge serà el torn del playback infantil al Gran Teatre de Xàtiva, per al qual s’han hagut d’habilitar dues sessions (a les 11 i a les 12 hores), degut a la gran afluència de participants de les distintes comissions de la ciutat.


En Castellà:

La romería de Pujada a Sant Josep se consolida al calendario fallero de Xàtiva

La cita tendrá lugar el próximo domingo 8 de marzo, con salida desde la Albereda Jaume I

La sala de prensa del Ayuntamiento de Xàtiva ha acogido este jueves la presentación del acto de romería de subida a Sant Josep, que se inició el pasado año y que se consolida en el calendario fallero. El acto ha contado con la presencia de la concejala de Fallas Maria Beltrán, el presidente de la Junta Local Fallera Jesús González, y el presidente de Divina Aurora S.C.V. en representación del Gremio de Carpinteros de la ciudad.


El acto tendrá lugar el próximo domingo 8 de marzo, con inicio a las 9:30 de la mañana desde la Albereda Jaume I a la altura de Correos, y contará con la participación de la Escola de Danses de Xàtiva, el Grup de Danses Soca-rel y la Muixeranga de Xàtiva, además de las comisiones falleras de la ciudad. Los participantes subirán en comitiva hacia la Ermita de Sant Josep, donde habrá bailes a cargo de los grupos de danzas y el colectivo fallero, además de un posterior almuerzo para el cual se recomienda llevarse el bocadillo.
«Es un placer trabajar con el Gremio de Carpinteros de la ciudad, porque sin ellos las fallas no tendrían sentido. Este acto es muy importante para Xàtiva y se consolida en estas fallas 2020», ha explicado la concejala de Fallas Maria Beltrán.


Por su parte, el representante del Gremio de Carpinteros de Xàtiva, Félix Pont, ha invitado a la gente a participar del acto. «Esperamos que el día acompañe, como el año pasado, y que este acto se consolide más aún porque ya somos la única ciudad que tiene una romería de bajada en fallas y esta cita viene a complementar este hecho».


Por último, el presidente de la Junta Local Fallera de Xàtiva Jesús González, ha manifestado que «empezamos el año pasado pero dentro de unos cuántos años este acto será recordado por su importancia y por la afluencia de gente».Actividad fallera el fin de semana


El presidente de la JLF, Jesús González, ha aprovechado para recordar la serie de actos falleros programados para el fin de semana. Por un lado el sábado tendrá lugar en el Polideportivo Les Pereres el campeonato de fútbol sala, tanto masculino como femenino, así como los campeonatos masculino, femenino y mixto de pádel. El domingo será el turno del playback infantil en el Gran Teatro de Xàtiva, para el cual se han tenido que habilitar dos sesiones (a las 11 y a las 12 horas), debido a la gran afluencia de participantes de las distintas comisiones de la ciudad.

No hay comentarios

Dejar respuesta

quince + diecisiete =