Joventut rebrà en 2017 un 73% de recursos més respecte els últims pressupostos del PP

Joves Socialistes Xàtiva

Els 20 anys de govern del PP a Xàtiva no van ser gens pròspers per a l’àrea de joventut. Aquesta va estar marcada per partides residuals i activitats que intentaven tapar a la desesperada la manca de gestió juvenil, i quedaven fora de qualsevol de les necessitats reals i rutinàries que necessitaven els i les joves de la ciutat. La Casa de la Joventut s’utilitzava, en gran part, per a moltes coses alienes a joventut. A més a més, el teixit associatiu juvenil estava marginat i el Consell de la Joventut de Xàtiva (CJX), entitat independent a l’Ajuntament que aglutina totes les associacions juvenils, a vora del col·lapse i de l’extinció.

Una de les prioritats de Roger Cerdà a l’entrar a l’alcaldia de Xàtiva era la joventut. Recuperar la confiança de la gent jove amb les institucions, dotar de recursos l’àrea de joventut per a així poder dur a terme plans juvenils que s’ajustaren a les necessitats reals d’aquests i reactivar el CJX, per a que aquest, junt amb un suport ferm a les associacions juvenils de la ciutat, articularen la participació a partir d’un teixit associatiu juvenil fort.

Es per això, que aquell maig de 2015, l’alcalde recent electe, va confiar la Regidoria de Joventut a Lena Baraza, una jove xativina que llavors tenia 26 anys. No va ser baladí aquesta aposta. Lena Baraza pertany des dels 15 anys a l’associació política juvenil Joves Socialistes de Xàtiva, i des d’aquesta mateixa edat, i a través de l’associació a la que pertanyia, era membre actiu del Consell de la Joventut de Xàtiva. L’actual Regidora de Joventut va tenir que abandonar el CJX per poder mantenir la independència del mateix.

Ficar al capdavant de l’àrea de joventut a la jove Lena Baraza està donant ja els seus fruits. L’aposta i voluntat de Cerdà per la joventut, i l’activisme i treball de Baraza, estan marcant un camí ferm cap a una Xàtiva on la joventut és una de les noves prioritats. I ho diuen els fets. S’ha passat de realitzar poques activitats anuals i estèrils a programar trimestralment un gran ventall d’activitats, cursos, tallers, viatges, concursos i sorteigs. S’ha apostat pel teixit associatiu i pel CJX, respectant la seua independència però amb un suport institucional coherent. Cal dir que la tasca de Baraza no cessa i ara mateix es troba involucrada en altres projectes que s’aniran presentant, com un projecte dedicat a joves sense formació ni treball dotat per fons europeus. Cal destacar el treball del Grup Municipal Socialista de cara a dotar a la ciutat d’un espai per als adolescents on puguen fer diferents activitats d’oci durant el cap de setmana. Altres exemples de la nova gestió juvenil són, entre altres, l’espai jove per a la Fira ‘Al Ras Festival’, el nou Circuit de l’Humor, l’ampliació d’horaris de les sales d’estudi i la creació d’un espai d’exposicions gratuït per a joves artistes. I per suposat, l’increment pressupostari que obtindrà la Regidoria de Joventut per a l’any 2017: un 73% més respecte els últims del PP.

No hay comentarios

Dejar respuesta