La processó del Corpus ompli els carrers de Xàtiva de folklore i tradició

Aquesta tradicional processó inunda els carrers de Xàtiva de tradició i folklore

Centenars d’espectadors van gaudir el diumenge de la tradicional processó del Corpus que va inundar els carrers de Xàtiva de danses i folklore. La desfilada, que es va iniciar a les sis de la vesprada, va estar protagonitzat per centenars de xiquetes i xiquets ballant les diferents danses.

Aquest esdeveniment s’ha convertit en una celebració religiosa on es poden contemplar representacions de personatges bíblics caracteritzats amb la seua indumentària i els seus trets, (Apòstols, l’Agüelo Colomet, els Heroïnes, David i Betsabé, etc.). Totes les representacions són singulars (la custòdia, l’arca de l’Aliança, el Raimot, els Cirialots i la Tortuga). Enguany es lluïssen els nous vestits de Betsabé, del Rei David i de Melquisedec. La muixeranga torna un any més a participar en la processó, fent 19 figures per a delectar al públic.

Aquesta trobada religiosa, cultural i festiu té moltes peculiaritats, entre elles els grandiosos gegants i els nanos, dignificats pels seus portadors i balladors, figures que van enlluernar al públic per la seua espectacularitat, també es van mostrar els xiquets i xiquetes de Primera Comunió. I esment especial també mereix els balls tradicionals; una tasca pedagògica i tutela per l’Escola de Danses de Xàtiva i la música de la Colla de dolçainers i tabaleters » La socarra» de Xàtiva. Els col·legis de Xàtiva assagen un ball per a escenificar-lo durant el Corpus; Els Llauradors, El Paloteig, Els Cavallets, Els Zíngars, Els Arquets, Els Turcs, Els Pastorets o La Magrana” van delectar a veïns i turistes.

En 19 punts de Xàtiva es van ballar danses durant la processó, en la qual a més va destacar la figura de la Moma i la seua lluita contra els set pecats capitals de la qual sale vencedora.
Al final de la processó va desfilar la Corporació Municipal, amb l’alcalde Roger Cerdà, acompanyat per Nacho Reig i Xelo Angulo, juntament amb els regidors del PP i la regidora no adscrita. Va tancar la processó la banda de música de la Societat Musical La Vella.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecisiete + 6 =