La Policia Nacional de Xàtiva celebra el seu 196º aniversari

 La Policia Nacional de Xàtiva ha celebrat aquest divendres a la Casa de la Cultura un acte per commemorar el 196 aniversari del cos policial, en un acte al que ha assistit l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà junt amb els tinents d’alcalde Xelo Angulo i Ignacio Reig i el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner.

Després de la projecció d’un vídeo explicatiu sobre les tasques i les funcions de la Policia Nacional, ha pres la paraula el comissari-cap de la comissaria de Xàtiva, José Antonio Martínez, qui ha repassat la història del cos policial, creat en 1824 per Reial Cèdula de Ferran VII, i anomenada aleshores Policia General del Regne.

L’alcalde de Xàtiva, per la seua part, ha manifestat que «aquesta és una institució fonamental per a la consolidació de les estructures de l’Estat modern que, amb el pas dels anys, s’ha convertit en garant de la seguretat de la ciutadania i del lliure exercici dels nostres drets fonamentals».

Roger Cerdà ha agraït a la Policia Nacional el seu treball, destacant com a cas recent el desplegament realitzat per tal de buscar al veí de Xàtiva Paco Sanfélix. «La ciutadania ha de reconèixer la tasca de la Policia, i en nom de totes i tots els veïns de Xàtiva, vull felicitar-vos pel vostre aniversari i agrair-vos el vostre paper pel conjunt de la societat».

Cal destacar que la Policia Nacional d’aquesta localitat es manté activa des de la seua creació, ja que en aquell temps el cos estava destinat a les capitals de província i a les ciutats més destacades del regne, sent aquest el cas de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta