La Policia Local de Xàtiva no farà hores extres davant la passivitat del consistori per a negociar

Els agents de la Policia Local de Xàtiva es neguen a realitzar serveis extraordinaris fins que s’arregle l’acord signat fa 5 anys, pels constants incompliments per part del consistori, començant per la implantació de la jornada de les 35 hores.

Així es va acordar en l’assemblea convocada pels sindicats SPPLB i UGT, a causa del malestar regnant en la plantilla, i que va comptar amb un gran èxit d’assistència per a tractar els problemes que afecten els policies per aquest acord.

En primer lloc es va produir l’eliminació per part de la Corporació d’un dels períodes de descans que conservaven part de les antigues vacances de l’anterior quadrant, i que era un dels pilars fonamentals que havia de sostindre aquest acord.

Posteriorment va ser la denegació per a la Policia Local de la jornada de les 35 hores, a pesar que la mateixa Junta del Govern Local així ho havia declarat per a tot el personal de la Corporació sense excloure explícitament a la Policia.

Aquesta situació demostra un greuge comparatiu per a la plantilla en relació amb la resta de treballadors de l’Ajuntament.

Si a tot això li unim que l’any passat, a causa de la precarietat de la plantilla agreujada per l’absència de 10 agents que es van enviar al IVASPE, la Prefectura va dictar una ordre obligant els policies a treballar els festius de Setmana Santa per a poder dur a terme els diferents esdeveniments de la data, però que no serien retribuïts en forma de serveis extraordinaris, ja que segons l’Ajuntament, no es podia abonar hores extra.

Tal fet va causar greus problemes a persones que ja tenien viatges reservats, fiances en reserves d’hotels o que es trobaven realitzant un viatge amb la seua família.

La fórmula recollida en aquesta ordre alterava els pactes en l’acord, pel fet que es va obligar a retornar dies establits en el quadrant i que no eren els apropiats per a això.

Hui dia encara hi ha policies que no han cobrat els serveis realitzats en Fira de 2022.

Malgrat tots els esforços de la Plantilla per traure el treball avant durant tant de temps que han romàs sota mínims amb el sacrifici realitzat durant la pandèmia treballant en torns de 12 hores, la denegació de gaudir els dies d’Assumptes particulars quan els necessitaven, la denegació del gaudi de les vacances per antiguitat, el lliurament de medalles en un despatx malgrat ser nomenats en acte públic en el dia de la Policia o el canvi del titular del Regidor de Policia Local al qual no s’ha presentat oficialment als components del cos que es van haver d’assabentar per la premsa, han fet que els agents de la Policia Local diguen basta.

N’hi ha prou d’ignorar els problemes que compliquen la seua labor i la conciliació de la seua vida familiar.

Els efectes ja s’han notat en els esdeveniments d’aquest dissabte en la «Cavalcada del ninot» i la carrera de Sant Valentí.

Aquests actes han tirat avant assignant a les dues patrulles del torn, per la qual cosa la resta de serveis han vist demorada la seua atenció o derivats a altres cossos de Seguretat.

El Regidor de Policia i la Corporació coneixen el problema des de fa anys i sap que aquesta és la solució, per la qual cosa a les seues mans està la clau per a poder arreglar-ho.

No hay comentarios

Dejar respuesta