La Policia Local de Xàtiva inicia una campanya de control de velocitat i excés de soroll

S’establiran controls aleatoris al nucli antic i el casc urbà durant els propers quinze dies

Xàtiva, 10 de juliol de 2023.- La Policia Local de Xàtiva inicia hui una campanya de seguretat vial al casc urbà de la ciutat. La campanya, que es perllongarà durant les properes dues setmanes, té per objecte sensibilitzar als conductors i conductores sobre la importància de respectar els límits de velocitat al nucli urbà, preservar la seguretat de les persones vianants i reduir la contaminació acústica.

La campanya de seguretat vial que ara s’inicia es basa en dues accions principals. D’una banda, s’establiran punts aleatoris de control de ciclomotors i motocicletes la finalitat dels quals és revisar la sonoritat dels vehicles mitjançant el sonòmetre de què disposa la policia local, supervisar que els vehicles estiguen al dia en quant a la revisió tècnica de la ITV, així com que tinguen una assegurança en vigor.

D’altra banda, es vigilarà que els vehicles que circulen per la ciutat, de manera especial en el nucli antic, respecten els límits de velocitat. Cal recordar que aquests s’estableixen en 30 Km/h en el casc urbà i 20 Km/h en el nucli antic. Per a dur a terme aquest control, la Policia Local farà servir el radar mòbil que es va adquirir recentment. Els límits de velocitat aplicats a la ciutat estan senyalitzats tant a les principals entrades de Xàtiva com en els accessos al nucli antic.

L’objectiu d’aquesta campanya de seguretat vial és conscienciar a la ciutadania de que és necessari respectar les normes de circulació com a principal garantia d’unes condicions de mobilitat segura i sostenible, disminuint els accidents i procurant que les conseqüències de la sinistralitat vial siguen menys greus.

El dispositiu especial començarà a desenvolupar-se aquesta vesprada i s’ubicarà en aquelles vies on s’ha detectat una major problemàtica en quant a infraccions del límit de velocitat o respecte de l’ús insuficient de silenciadors en ciclomotors i motocicletes. Aquests controls mòbils aniran reubicant-se durant els quinze dies de duració de la campanya, situant-se en noves localitzacions a criteri de l’operatiu desplegat per la Policia Local.

No hay comentarios

Dejar respuesta