La Policia Local de Xàtiva continua en situació de conflicte col·lectiu amb l’Ajuntament

Com a primera conseqüència de les mesures que està secundant la plantilla sobre la negativa a la no realització de serveis extraordinaris de manera voluntària per part dels Agents, el Consistori ha decidit anul·lar la celebració del dia de la Policia Local previst per al passat cap de setmana.

Aquest passat diumenge també va tindre lloc un esdeveniment esportiu per al qual no es van presentar Agents voluntaris, per la qual cosa al principi no es podia dur a terme el mateix.

L’Ajuntament com a resposta, ha provocat que la Prefectura de la Policia Local haja dictat una Ordre obligant els Agents a treballar en aquesta carrera esportiva al·legant que amb això es garanteix la seguretat i la realització de l’esdeveniment. Aquesta ordre ja ha sigut impugnada pel sindicat SPPLB.

Aquesta mateixa Ordre, assenyala que s’aniran produint canvis en el quadrant de servei dels Policies, assignant dies de treball i canviant torns ordinaris, quan no ha d’oblidar la Corporació que el quadrant és mensual i no es poden fer canvis de treball de la jornada ordinària amb menys d’un mes d’antelació a l’inici de cada mensualitat, que només pot variar per situacions urgents, sense que tinga aqueixa condició els esdeveniments i actes programats habitualment en les mateixes dates tots els anys, o es coneixen amb temps suficient com per a organitzar el servei policial necessari.

Modificar la jornada ordinària de treball, implica afectar els drets a la conciliació laboral dels Policies Locals.

Recordem que el Consistori no ha pagat fins i tot les hores que es van realitzar per part d’alguns Agents en passats esdeveniments i que encara no saben si les cobraran.

Aquestes mesures, que afecten sens dubte a tot esdeveniment futur que es puga i dega organitzar, depenen de les negociacions que s’estan duent a terme per part de la Corporació i dels sindicats per a la redacció d’un nou acord que solucione els problemes que afecten la plantilla de la Policia Local després de la signatura de l’acord de 2018.

No hay comentarios

Dejar respuesta