La Policia Local de l’Alcúdia de Crespins implanta l’aplicació EUCARIS en els seus vehicles

A més, s’instal·larà un equip informàtic junt una impressora multifunció que evitarà desplaçaments a dependències policials per a consultar diferents bases de dades

La Policia Local de l’Alcúdia de Crespins ha implantat l’aplicació EUCARIS per a l’intercanvi d’informació en matèria de trànsit dins de la unió europea i dota d’equips informàtics als vehicles policials.

En aquest sentit, l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Garrigós, impulsarà els serveis de seguretat mitjançant la instal·lació d’un equip informàtic junt una impressora multifunció en el vehicle policial durant les pròximes setmanes.

D’aquesta manera, el consistori compleix amb el seu compromís de modernitzar i millorar els mitjans materials del cos de la Policia Local, dotant-lo de materials útils i eficaços per a l’optimització del servei a la comunitat i així evitar desplaçaments a dependències policials per a consultar diferents bases de dades, ja que es podrà realitzar directament des de la mateixa via pública.

A més a més, s’ha aconseguit la implantació de l’aplicació EUCARIS (European Car and Driving License Information System) que possibilita l’intercanvi d’informació entre autoritats competents en matèria de trànsit dins de la Unió Europea i que permet conéixer diferents dades administratives sobre vehicles estrangers.

L’accés a aquesta aplicació, que no suposa cap despesa per a l’administració local, s’ha dut a terme a través de la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior, i possibilitarà als agents la verificació des de la mateixa via pública de qualsevol classe de dada d’interés sobre vehicles amb matrícula estrangera, permetent detectar qualsevol vehicle que circule amb plaques de matrícula falses, si figura com sostret, la titularitat del mateix i la vigència del permís de circulació, en el marc dels països de la Unió Europea que integren aquest sistema.

Amb tot açò, Pepe Garrigós ha manifestat que «aquesta eina permetrà millorar la qualitat del servei que es presta a la ciutadania, principalment a l’hora de detectar matrícules, documents i identitats falses i amb això, s’augmentarà significativament la prevenció de la delinqüència en el municipi». Així mateix, com ha remarcat, s’aconseguirà «la identificació de vehicles estrangers que es troben implicats en infraccions administratives, delictes contra la seguretat viària i en accidents de trànsit».

Finalment, Garrigós ha conclòs subratllant que «l’accés a aquesta aplicació situa a l’Alcúdia de Crespins dins dels pocs municipis que tenen accés a aquest sistema de seguretat en l’àmbit nacional».

No hay comentarios

Dejar respuesta