La Pobla de Farnals nomena Fill Adoptiu al cantant xativí Bruno Lomas

El Ple de l’Ajuntament de La Pobla de Farnals va decidir el passat 27 de juliol, per 12 vots a favor i 1 en contra, el nomenament com a Fill Adoptiu a Títol Pòstum d’Emilio Baldoví Menéndez, més conegut com Bruno Lomas, cantant pioner del rock and roll en Espanya i especialment en la Comunitat Valenciana. L’artista, nascut en 1940 en Xàtiva, va viure en La Pobla de Farnals des de 1968 fins a 1990, any en que va morir en un accident de tràfic en l’autopista A-7. En l’acord plenari figura també el nomenament del parc del final del passeig marítim com a Plaça de Bruno Lomas.

“Han sigut moltes les peticions de nombrosos veïns i veïnes del nostre poble, especialment dels residents en el nucli de la platja, per a que realitzarem un reconeixement a l’artista per la seua estreta vinculació a la nostra localitat”, ha explicat l’alcalde, Enric Palanca. “Amb aquesta iniciativa volem agrair el seu amor per La Pobla de Farnals, un poble on encara és recordat com un veí de fama incontestable”, ha assenyalat. “En una conversa amb Maria Carmen Charcos, qui va ser la seua parella sentimental durant més de 10 anys, hem pogut saber de primera mà que era un enamorat del nostre poble, el qual considerava com sa casa”, ha afegit, i ha assegurat que, a partir d’ara, “el seu nom estarà sempre lligat al de La Pobla de Farnals”.

Un pioner del rock and roll

Bruno Lomas va formar part del grup Los Milos, pioners dels rock and roll al nostre país, durant els primers anys 60. Més tard, deixa el grup i forma Bruno i Los Rockeros, i després comença la seua carrera en solitari. Va editar diversos lps d’èxit i inclús va rodar dues pel·lícules: “Codo con codo” i “Chico Chica Boom”. Durant els ants 70 i 80 es va dedicar a recórrer amb la seua música pobles i ciutats de tota la geografia espanyola, especialment valenciana. Va morir el 17 d’agost de 1990 en un accident de tràfic en l’autopista A7, junt al seu domicili en La Pobla de Farnals.

Informació facilitada per l’Ajuntament de La Pobla de Farnals

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 − 2 =