La plataforma “Salvem el Puig” convoca la XXVIIª Romería al Puig per al 28 d’abril

Diumenge que ve 28 d’abril se celebrarà la tradicional romeria cívica reivindicativa que organitza la plataforma Salvem el Puig, entitat cívica promotora de la recuperació de l’ermita, integrada per les associacions Amics de la Costanera (Xàtiva), Nou d’Octubre ( El Genovés), la Sénia (Lloc Nou d’en Fenollet), Gent de la Torre de Lloris i el Centre Excursionista de Xàtiva.

Es recupera el tradicional repartiment de canyes, el repartiment entre els i les assistents de mona de Pasqua i mistela per a tancar l’esmorzar dels excursionistes, L’acte estarà amenitzat per tabalets i dolçaines.

Al llarg d’aquests vint-i-huit anys la demanda cívica de recuperació del ermitorio ha donat com a resultat la intervenció de nou fases de rehabilitació destacant les accions de cubrimiento del sostre per a evitar filtracions, consolidació de murs, recuperació de l’aljub per a disposar d’aigua suficient per a futures obres, afermar l’últim tram del camí, etc. I el més important aconseguir la titularitat pública de l’ermita. Però, des de l’organització s’insisteix que cal continuar realitzant més activitats com aquestes romeries per a aconseguir la rehabilitació definitiva i estudiar quin ús li atorgaran les autoritats.

Des de el dimarts 18 d’abril, fins dissabte 22, es pot veure una exposició de fotografia i pintura a la Casa de Cultura, al voltant de la reivindicació de la plataforma Salvem el Puig, que integra a les associacions culturals La Sénia, de Lloc Nou d’en Fenollet; 9 d’octubre, de Genovés i Amics de la Costera de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta