La nit de la cremà il·lumina els carrers de Xàtiva

Després d’una setmana de festes, música i pòlvora, les diferents comissions han dit adèu a les falles un any més amb la crema de les diferents falles.

El dia es presentava complicat des de bon matí, amb l’amenaça de plutja ja a la Pujada a Sant Josep, però el temps ha decidit donar un descans als fallers i no ha plogut fins arribada la nit. El matí ha transcorregut sense problemes i les diferents comissions han realitzat l’ascens fins l’esglèsia de Sant Josep sense complicacions.

crema-12L’ambient faller arribava al seu final, tothom ho sabia, i segons arribava la nit es redoblaven les detonacions de pólvora. Les falles infantils, que no necessitaven del permís dels bombers per encendre’s, han pres foc entorn a les 9 de nit, amb diferents castells de colors i bandes de música acompanyant l’espectacle.

Per una altra banda, les falles grans crema-03necessitaven de la col·laboració dels bombers per controlar les flames i per tant el itinerari de la cremada a Xàtiva estava marcat amb antel·lació. Les falles van començar a cremar-se cap a la mitja nit, mentre que l’última de totes, la gran premiada, la República Argentina hagué d’esperar fins passades les 2 de la nit. La plutja, malgrat que era abundant, no va ser impediment per a reduir tots els ninots a cendres, però va facilitar el treball dels bombers arrèu de la ciutat.

crema-02Les falleres majors de Xàtiva, amb un aire melancòlic per la proximitat del final de la festa, han reconegut que aquesta setmana «ha sigut tot un èxit i s’ho han passat molt bé». També han assegurat que l’ofrena ha sigut l’acte més emotiu ja que han pogut realitzar-lo dins de l’església de la Seu.

Per la seua part, Jesús González, president de la Junta Local Fallera de Xàtiva, ha fet una valoració de la setmana: «Ha sigut tot un èxit i tots els canvis que s’han introduït han funcionat perfectament, sobretot l’ofrena, on han participat més de 1.600 persones». González ha agraït també a tots aquells que han participat per a fer d’aquesta festa una gran candidata per a ser patrimoni de l’UNESCO pròximament.

Fotos: Junta Local de Xàtiva y Facebook de alguna comisiones.

crema-6

crema-7

crema8

crema-11

crema10

crema9

crema-12

crema-13

crema-4

crema-02

crema-03

crema1-

crema-portada

crema-14

crema-01

No hay comentarios

Dejar respuesta