La cremà de la Falla del Raval, millor monument de Xàtiva, ha posat aquesta nit el punt final a les falles de 2023. Un any d’aniversaris, emocions, sentiment, tradició, de bon temps, amb molta participació, de falleres i fallers. Fi de festa a les falles més multitudinàries en anys. Amb la Nit de la Cremá la festa s’acomiada i cada falla es purifica en el foc.

Després d’una setmana de festes, música i pòlvora, les diferents comissions han dit adèu a les falles un any més amb la cremà de les diferents falles.

L’ambient faller arribava al seu final, tothom ho sabia, i segons arribava la nit es redoblaven les detonacions de pólvora. Les falles infantils, que no necessitaven del permís dels bombers per encendre’s, han pres foc entorn a les 9 de nit, amb diferents castells de colors i bandes de música acompanyant l’espectacle.

La comissió de Abú Masaifa, guanyadora de la secció especial en infantil, va viure amb emoció la cremà del seu monument, que es va cremar a les 22.00 h, i va comptar amb l’assistència de les Falleres Majors de la ciutat, Laura Hernández i Noa Esplugues, amb les seues respectives corts d’honor, acompanyats i representants de la Junta Local Fallera.

Més tard es van escoltar les primeres traques en la cremà dels monuments grans, que necessitaven la col·laboració dels bombers per controlar les flames i per tant l’itinerari de la cremada a Xàtiva estava marcat amb antelació. A poc a poc, els 17 monuments de la ciutat ( jaqué dos comissions enguany no han pogut muntar per culpa de l’artista) es van convertir en cendres sota la mirada expectant de multitud de fallers i falleres.

Les falles van començar a cremar-se cap a la deu, com sempre, l’última falla en ser cremada va ser la guanyadora del primer premi en secció especial, la Falla del Raval, cap a les 2,00 de la matinada, arribava el moment més esperat, fallers i falleres van gaudir en gran dels últims instants de la festa, que va comptar ambla presència de les Falleres Majors de la ciutat, Laura Hernández i Noa Esplugues, les seues respectives corts d’honor, acompanyats i els representants de la Junta Local Fallera. A la cita també va acudir l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez − cuatro =