La nit de la cremà, posa el punt final a les falles de Xàtiva 2019

Després d’una setmana de festes, música i pòlvora, les diferents comissions han dit adèu a les falles un any més amb la cremà de les diferents falles.

L’ambient faller arribava al seu final, tothom ho sabia, i segons arribava la nit es redoblaven les detonacions de pólvora. Les falles infantils, que no necessitaven del permís dels bombers per encendre’s, han pres foc entorn a les 9 de nit, amb diferents castells de colors i bandes de música acompanyant l’espectacle.

IMG_0700La comissió de Abú Masaifa, guanyadora de la secció especial en infantil, va viure amb emoció la cremà del seu monument, que es va cremar a les 22.00 h, i va comptar amb l’assistència de les Falleres Majors de la ciutat, Laura Martí i Carmen Pavia, amb les seues respectives corts d’honor, acompanyats i representants de la Junta Local Fallera.

Més tard es van escoltar les primeres traques en la cremà dels monuments grans, que necessitaven la col·laboració dels bombers per controlar les flames i per tant l’itinerari de la cremada a Xàtiva estava marcat amb antelació. A poc a poc, els 19 monuments de la ciutat es van convertir en cendres sota la mirada expectant de multitud de fallers i falleres.

IMG_0727.JPGLes falles van començar a cremar-se cap a la mitjanit, com sempre, l’última falla en ser cremada va ser la guanyadora del primer premi en secció especial, República Argentina, cap a les 2,15 de la matinada, arribava el moment més esperat, fallers i falleres van gaudir en gran dels últims instants de la festa, que va comptar ambla presència de les Falleres Majors de la ciutat, Laura Martí i Carmen Pavia, les seues respectives corts d’honor, acompanyats i els representants de la Junta Local Fallera. A la cita també va acudir l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la regidora de Falles, Lena Baraza.

No hay comentarios

Dejar respuesta