La marxa mora “Chimo” torna a omplir d’emoció la Plaça Major d’Ontinyent

L’Agrupació Musical d’Agullent guanya el concurs d’interpretació d’una emotiva Entrada de Bandes d’Ontinyent

La interpretació conjunta de la marxa mora “Chimo” tornava a omplir d’emoció aquest dijous la Plaça Major d’Ontinyent després d’una pausa de 2 anys d’interrupció de les festes degut a la pandèmia. Aquest era el punt àlgid del retorn de la tradicional Entrada de Bandes de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, que tenia com a banda guanyadora del Concurs d’Interpretació a la banda de la Unió Musical d’Agullent, que acompanya a la comparsa Bucaneros durant les festes.

Enguany ha estat el jove músic Bocairentí format a Ontinyent Jaume Blai Santonja Espinós l’encarregat de dirigir la interpretació conjunta de “Chimo” als més de 1000 músics de 25 bandes, que vivien l’acte amb especial emotivitat. Prèviament, des de les 18:00 hores les bandes oficials de cada comparsa desfilaven a ritme de pasdoble partint de la Plaça de la Concepció, carrers Gomis i Maians, passant per la Societat de Festers on rebien una banderola commemorativa que els acreditava com a participants del concurs, fins a arribar als peus del Castell de Festes. A continuació, tots els músics omplien la Plaça Major i interpretaven “Chimo”, del mestre José Mª Ferrero Pastor considerada l’himne de les festes, en un dels actes emblemàtics de les festes de Moros i Cristians.

En finalitzar, Jaume Blai Santonja signava en el despatx d’alcaldia el llibre d’honor de l’Ajuntament d’Ontinyent, acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, el president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, comptant-se també amb la presència de diverses autoritats entre les quals estava l’ambaixador de la República d’Uzbekistán a Espanya, Jakhongir Ganiev, a més de regidors, regidores i representants del món fester.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × tres =