La Mancomunitat signa un pacte territorial d’ocupació amb agents socials

La Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal porta anys treballant en programes de foment de l’ocupació en els que ha ficat de manifest el compromís per l’ocupació, la formació, la innovació i la coresponsabilitat territorial.

El nou equip de govern de la Mancomunitat ha considerat la necessitat de formalitzar aquest compromís per l’ocupació amb l’objectiu de reduir les taxes d’atur en la comarca, millorar la empleabilitat de les persones aturades i unir-se tots els municipis en la plataforma que ofereix la Mancomunitat per aprofitar sinergies, esforços i recursos.

Així doncs, aquest acord es contempla com una ferramenta fonamental per a la posada en marxa de programes, projectes i accions amb la finalitat de que siga alguna cosa més que la suma d’entitats. Deu de configurar-se com un instrument que ajude a articular amb major potència les iniciatives impulsades per ajuntaments i altres entitats així com de proposar accions innovadores en el territori, sent imprescindible el compromís de les persones que de manera directa o indirecta participen d’aquesta estratègia, tal i com es reflecteix al propi pacte.

A més, aquest acord deu de potenciar l’accés als llocs de treball a totes les persones però especialment a les dones i als col•lectius amb especials dificultats com, per exemple, els aturats majors de 45 anys, persones amb discapacitat, immigrants o persones en risc d’exclusió social.

El principal objectiu d’aquest pacte resideix en abordar la problemàtica de l’atur de manera coordinada i planificada des de la Mancomunitat com a entitat vertebradora del territori des de la màxima professionalitat mitjançant l’ocupació i la formació de demandants de llocs de treball i de treballadors en actiu; la promoció econòmica del territori; la vertebració i coresponsabilitat territorial; i l’observació, investigació e innovació en processos de desenvolupament socioeconòmics.
La signatura d’aquest acord es va fer efectiva durant el matí del dimarts per part de la Mancomunitat i els agents socials més representatius, els sindicats UGT i CCOO i les associacions empresarials Xacex i Adexa.

El president de l’entitat, Roberto Granero, ha qualificat la signatura d’aquest pacte de manera “molt positiva” ja que “un dels principals objectius de legislatura de la nova Mancomunitat és fomentar l’ocupació. Fins ara ho havíem fet amb els taller d’ocupació i ara hem donat un pas més endavant i a més comptant amb el recolzament i la conformitat dels agents socials”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco + diecisiete =