La Mancomunitat rep prop de 400.000 euros per al taller d’ocupació comarcal

  • L’objectiu és millorar la qualificació de les persones participants i facilitar-los la inserció laboral mitjançant iniciatives públiques mixtes d’ocupació-formació.
  • Concretament, les localitats que disposaran d’aquest programa formatiu i d’ocupació, seran Rotglà i Corberà, Vallada i Montesa.

Xàtiva 20 d’abril de 2023.- La Mancomunitat de Municipis La Costera-Canal ha sigut beneficiària del taller d’ocupació “ET Formem La Mancomunitat et recolza”. Amb una dotació econòmica que ascendeix a 376.167,60 euros, permetrà la contractació de 30 participants amb dificultats d’inserció laboral o pertanyent a col·lectius vulnerables, a més de l’equip directiu, administratiu, docent i docent de suport per un període inicial de 6 mesos de duració. Així mateix, l’aportació conjunta dels tres  ajuntaments és de 18.000 €.

L’alumnat, una vegada superada la formació teòrica-pràctica, obtindrà els certificats de professionalitat de nivell I en diferents especialitats, així com la preparació en competències clau i/o graduat en ESO.

Pel que respecta als treballs d’execució, en el municipi de Vallada, s’impartirà l’especialitat d’operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització i, la principal actuació de la qual, se centrarà a restaurar les pistes esportives municipals.

A Rotglà i Corberà s’impartirà l’especialitat d’operacions auxiliars d’obra de paleta de fàbriques i cobertes, realitzant-se diverses actuacions en espais municipals centrant-se en el magatzem de titularitat municipal.

Finalment, a Montesa, s’impartirà l’especialitat d’operacions auxiliars de revestiments continus en la construcció, realitzant-se diverses actuacions en espais municipals i centrant-se en treballs d’accessibilitat, reposició de formigó i pintura tant en interiors com exteriors dels espais públics.

Aquestes dues últimes especialitats, s’incorporen com a novetat a l’entitat supramunicipal per nova oferta formativa.

La presidenta de l’entitat Mª José Tortosa, ha explicat que «continuem fomentant l’ocupació des d’aquesta entitat i, especialment, en el col·lectiu amb risc d’exclusió social que té més dificultats que la resta a l’hora de trobar ocupació i que aquest siga qualificat». Finalment, Tortosa ha insistit que “des de la Mancomunitat continuarem apostant per aquestes actuacions que possibiliten la formació de la nostra ciutadania facilitant la posterior inserció laboral».

Cal recordar aquests programes estan subvencionats per Labora amb càrrec al Programa Operatiu del Fons Social Europeu Plus de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

No hay comentarios

Dejar respuesta