La Mancomunitat La Costera-Canal modifica els estatuts i adquireix la qualificació d’àmbit comarcal

• El municipi d’Enguera continuarà pertanyent a l’entitat supramunicipal, no obstant això, Bolbaite i Quesa s’han traslladat a la Mancomunitat de la Canal de Navarrés.

La seu de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal va acollir dimecres passat una sessió plenària en la qual es van aprovar per unanimitat tots els punts de l’ordre de dia.

En primer lloc, la presidenta de l’entitat, Mª José Tortosa va obrir la jornada amb l’adhesió i subscripció del programa de serveis socials emés per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per als exercicis 2021-2024. Entre els objectius d’aquest programa, estan la universalització del sistema públic i la seua homogeneïtzació incloent-se les persones professionals de les unitats d’igualtat en l’equip d’atenció primària de caràcter bàsic.

Entre altres assumptes, alcaldes/ses i regidors/es van aprovar també la modificació dels estatuts de l’entitat per a poder adaptar-se a la Llei de 21/2018 de mancomunitats de la Comunitat Valenciana, passant a modalitat d’àmbit comarcal referida a la demarcació territorial “La Costera”.

«Una vegada més es ressalta el suport de cada municipi en la totalitat dels punts del plenari», ha manifestat la presidenta de l’entitat Mª José Tortosa, qui ha afegit que «l’aprovació dels nous estatuts tenen especial rellevància apropant-nos a la determinació de mancomunitat d’àmbit comarcal, el que ens permetrà millorar els serveis dirigits a la nostra ciutadania», afegia Tortosa.

Durant la sessió també es va aprovar la creació d’un punt d’atenció a l’emprenedor (PAE). Es tracta d’un servei gratuït amb l’objectiu de facilitar la creació de noves empreses que estarà tutoritzat pel personal tècnic del Pacte Territorial Costera-Canal i, en el qual s’oferirà assessorament especialitzat i personalitzat a aquelles persones que tinguen una idea de negoci i necessiten posar-la en marxa. S’acompanyarà i assistirà mitjançant els diferents tràmits administratius necessaris per a la constitució i alta en el règim especial de treball autònom (RETA), informació de subvencions i ajudes, així com allò relacionat amb el desenvolupament d’iniciatives empresarials.

No hay comentarios

Dejar respuesta

nueve + dieciseis =