La Mancomunitat La Costera – Canal elabora una guia de prevenció de relacions tòxiques

• Amb motiu de l’arribada del dia de Sant Valentí, les àrees de joventut i igualtat s’han unit per a elaborar aquesta guia dirigida al públic més jove.

Els departaments de Joventut i d’Igualtat de la Mancomunitat La Costera-Canal, han posat en marxa de manera conjunta, una guia sobre les diferents tipologies d’amor existents. Aquesta, naix amb l’objectiu de mostrar una sèrie de patrons socials i culturals que s’han anat imposant a través de programes i sèries de televisió, xarxes socials o fins i tot contes clàssics, on s’observen unes certes conductes impulsives entorn de les relacions, i que poden desencadenar en l’inici de relacions tòxiques. Aquests mites, transmeten uns valors de com hauria de ser una relació, estant ja molt estesos en la societat actual i que, d’una forma o una altra, interfereixen en el desenvolupament d’un víncle de parella sana i satisfactòria.

Aquesta guia de prevenció està dirigida principalment al col·lectiu més jove, amb la finalitat de poder identificar els diferents mites romàntics que es troben dia a dia, perquè puguen analitzar-los de manera crítica, previndre situacions de violència de gènere dins de les seues relacions i els convide a reflexionar.

Per a garantir l’eficàcia dels programes de prevenció, aquests han de tindre una continuïtat en el temps, un enfocament sistèmic dirigit a tot l’entorn i fomentar l’empatia i la tolerància a la frustració. Per això, amb aquesta primera iniciativa s’inaugura una de les propostes englobades en el Projecte Joves + Igualtat de la Mancomunitat Costera – Canal.

La presidenta de l’entitat, Mª José Tortosa, ha declarat que “amb aquesta guia, es pretén posar de manifest, certes conductes normalitzades a la nostra societat que continuen posant de relleu eixa desigualtat alhora d’enfocar les relacions entre homes i dones”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 + doce =