La Mancomunitat La Costera-Canal acull l’exposició itinerant “Nosaltres. Les escriptores valencianes en el temps”

• L’exposició es podrà visitar en els municipis de Torrella, Rotglà i Corberà, El Genovés, Vallada i Vallés al llarg d’aquest mes de maig i principis de juny.
La Mancomunitat La Costera-Canal acull aquest mes de maig l’exposició temporal “Nosaltres. Les escriptores valencianes en el temps”.

La mostra, coordinada pel departament d’igualtat de l’entitat, està comissariada per Manola Roig i Rosa Roig, i organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats programades per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.

El calendari s’iniciarà demà divendres 7 de maig a Torrella. Seguirà amb Rotglà i Corberà el 13; del 14 al 17 a El Genovés; en Vallada del 20 al 27; el 28 a Vallés; i finalment Cerdà el 5 de juny.

Aquesta exposició té com a objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat han escrit en el nostre territori, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. A més, l’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.

«Recalcar la importància d’aquesta exposició d’escriptores valencianes que arriba al nostre territori i que reflecteix en gran mesura la falta de visibilitat que tenen», ha manifestat la presidenta de la Mancomunitat Mª José Tortosa, qui ha indicat que «amb aquesta iniciativa volem que la ciutadania tinga l’oportunitat de disfrutar de la lectura d’aquestes escriptores alhora que fomentem la vida cultural i educativa amb aquesta activitat intel·lectual».

No hay comentarios

Dejar respuesta