La Llosa de Ranes es prepara per a la romeria a Santa Anna

El pròxim dia 1 de Maig els romers acompanyaran, un any més, a la Santa al llarg dels 4,5 km que separen el municipi del monticle on descansa l’Ermita gòtica.

Com ja és tradició des de 1986, la localitat de La Llosa de Ranes es prepara per a viure una vegada més, com cada 1 de maig, la seua multitudinària romeria a l’ Ermita de Santa Anna.
L’acte comença a primer hora del matí a la plaça Major del municipi on es reuniran els romers per a procedir amb el repartiment i benedicció de les canyes i llistes per a tots els assistents.

Posteriorment, començarà la desfilada d’animals fins que la Santa entre a la plaça amb la seua galera tirada per cavalls i engalanada amb palmes, fet que passarà al voltant de les 10h.

En este moment, s’iniciarà el peregrinatge dels romers que recorreran al voltant de 4,5 km fins arribar al monticle on descansa el monument gòtic.

En arribar a l’Ermita, es rebrà a Santa Anna amb una demostració de balls i ritmes autòctons a càrrec del grup de dansa local “Ras i Pla” i , tot seguint , es durà a terme la celebració de la Santa Missa oficiada pel rector local, D. Andrés Asensio. L’acte comptarà amb el tradicional cant dels “gojos” a Santa Anna i la benedicció dels termes.
Finalment, al voltant de les 18:30, es procedirà a la tornada de la Imatge de Santa Anna fins a la Plaça Major de la localitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta