La Llosa de Ranes celebrarà la tradicional benedicció d’animals el diumenge 19 de gener

El 17 de gener es commemora el dia de Sant Antoni Abat i, com es costum, la Llosa de Ranes ho celebra el diumenge més pròxim a aquesta data. Així doncs aquest diumenge, 19 de gener, tindran lloc les celebracions en honor al patró dels animals.

A les 12.00 h es realitzarà la missa dels diumenges i en acabar la litúrgia es farà el repartiment del pa beneït a càrrec dels veïns del carrer Sant Antoni. A continuació, el rector del poble, Don Antonio, beneirà a tots els animals que s’acosten fins a la Plaça Major.

Sant Antoni fou un monjo egipci que va viure de forma eremítica. Durant la seua vida, va ser conegut per estar sempre prop de la naturalesa. Així, tenia el costum de beneir els animals i les plantes en entendre que eren éssers a través dels quals es podia aconseguir el coneixement.

Segons explica la llegenda, una vegada se li va acostar una javelina cega amb xicotets senglars mirant-li de forma suplicatòria. El sant abat li va guarir la ceguesa i des d’aleshores no es van separar d’ell. És per això que hui en dia es representa a Sant Antoni Abat amb un porquet als peus.

Després de la seua mort, els ramaders van començar a encomanar-se a ell quan tenien algun problema amb els seus animals o simplement demanant-li la seua protecció.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro × 2 =