La Llosa de Ranes reviu les històries dels bandolers del segle XIX en realitat virtual

La Fira de Bandolers inclou també un novedós espectacle de llums en façanes

Si vols fer un viatge al segle XIX i reviure les històries dels bandolers d’aquella època tens una cita aquest cap de setmana a la Llosa de Ranes. La segona Fira de Roders inclou una proposta molt innovadora, ja que a través de la realitat virtual podràs viatjar als anys on el bandolerisme valencià es va arrelar a aquesta zona. Una aposta per la innovació per a recrear el passat.

Es tracta d’una de les iniciatives que s’inclou en el programa de la Fira de Roders de la Llosa de Ranes, que se celebrarà del 10 al 12 de novembre. Rutes i recreacions històriques, espectacles de música, presentacions de llibres, exposicions, tallers infantils, contacontes, una fira amb parades artesanals, muntatges audiovisuals en les façanes i una aventura de realitat virtual, són alguns dels actes que s’inclouen entre les activitats programades per aquesta fira, que comença demà divendres, amb la inauguració d’una exposició sobre el bandolerisme valencià. Història, tradició i entreteniment, tot ho podràs trobar a la Fira de Roders.

La realitat virtual permetrà transportar al visitant a l’època dels roders, una simulació generada a través de la tecnologia informàtica, que crea la sensació a l’usuari d’estar immers en eixe entorn. Tota una aventura de roders virtual. I aquesta no és l’única novetat tecnològica, ja que també s’ha projectat un espectacle audiovisual de llums en la façana de l’església que dona a la Plaça Major el dissabte 11 de novembre.

Els actes començaran demà amb la inauguració d’una exposició sobre el bandolerisme valencià del segle XIX.  El dissabte, a les 10 h, es procedirà a l’obertura de la Fira de Roders. Al llarg del Carrer la Creu i la Plaça Major s’instal·laran més de 20 paradetes amb gran varietat de productes artesanals, i que estarà oberta al públic tot el dia.

El mateix dissabte s’ha programat la ruta històrica «Bandolerisme a la Llosa de Ranes: De Micalet Mas al Xato de Xella», a càrrec del periodista i investigador Manel Arcos. A partir de les 11 h es faran tallers infantils on elaboraran figures de roders amb fang. A continuació es farà una recreació de la història de Micalet Mas. Aquests tres actes es faran també diumenge. El dissabte es realitzarà també un espectacle a càrrec del grup de músics professionals “Artistas del gremio”.

A la vesprada, es farà un conta-contes a la Plaça Major i a continuació la presentació del llibre “Històries de roders contades a boca de canó”, de l’historiador Manel Arcos.

El diumenge 12 de novembre també es podrà disfrutar de la ruta històrica, tallers infantils, la recreació a la Plaça Major, i també, de la presentació del llibre “El robatori de Benimassot”, una adaptació de Jordi Raul Verdú del llibre de Manel Arcos. 

No hay comentarios

Dejar respuesta