Davant la proximitat de les festes falleres, a Junta Local Fallera de Xàtiva continua acumulant actes. Un dels últims que ha celebrat ha sigut la presentació del llibre oficial.

 IMG_0860El d’enguany és un volum de 180 pàgines coordinat per Lucía Perucho, vicepresidenta de Cultura de l’executiva dirigida Jesús González i que compta amb un gran nombre de col·laboracions entre les que destaquen les de Rafa Tortosa, Sergio Rubio, José Luis Morell, Pepe Mira o Enric Vila. Així mateix, el llibre oficial de la JLF conté molta informació sobre les comissions i sobre l’exercici faller, així com un extens capítol dedicat a les falleres majors de Xàtiva.

L’acte, IMG_0862celebrat passat divendres a Sant Doménec, va comptar amb el recolzament de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i els regidors Pedro Aldavero, Cristina Sunyer i Empar Penadés. A més, les falleres majors, Carla Sanchis i Teresa Aparicio, van presidir la presentació.

L’acte va acollir prèviament una xerrada al voltant de la distinció de les falles com a Patrimoni Mundial de la Unesco oferida pel director del Museu de la Festa d’Algemesí, Juli Blasco.

Finalment, la Junta Local Fallera també va donar a conéixer, durant el desenvolupament de l’acte, els finalistes del Premi Climent Mata al disseny de llibret de falla. Pel que fa a Xàtiva, optaran a aquest guardó les comissions de Molina-Claret, Abú Masaifa i Sant Jordi. Cal recordar que els guanyadors es donaran a conéixer en la gala de les lletres falleres.

No hay comentarios

Dejar respuesta