La III marxa senderista nocturna espera reunir al voltant de 500 participants

 L’Ajuntament de Xàtiva ha acollit la presentació de la tercera edició de la Marxa Senderista Nocturna «A la llum, amb la lluna» que organitza anualment el Centre Excursionista de Xàtiva, amb la col·laboració del Consell Esportiu Municipal. L’acte ha comptat amb l’assistència del regidor d’Esports, Pedro Aldavero, i del president del centre excursionista, Luis Pardo.
pedro-marxa-senderista-4Aquesta activitat tindrà lloc el proper dissabte 25 de juny. L’hora d’inici està prevista a les 20h, amb eixida des de la porta de l’Ajuntament. La marxa iniciarà el seu recorregut de 14 Km pel Portet, continuant pel camí del mateix nom cap a la Font de la Quintana i passant per la casa Cuadrado i per la font de la finca Romero fins a la Casa de la Llum per tornar a Xàtiva travessant la xopada d’Alboi, l’aqüeducte de les Arcadetes i la Casa Sumsi per arribar a la ciutat per la font dels 25 dolls al voltant de la una i mitja de la matinada.
En arribar a la Casa de la Llum, els participants faran una parada per sopar. L’entrepà l’han de dur els senderistes i la beguda corre de part de l’organització, no obstant es recomana que els participants porten aigua per al recorregut. La parada durarà uns 60 minuts aproximadament, abans d’emprendre la tornada cap al nucli urbà.
marxa-senderista-2Les inscripcions per a la marxa es poden dur a terme de manera gratuïta a la Casa de la Joventut, de dilluns a divendres de 9 a 14h, fins el divendres 24 de juny.  Hi ha disponibles inscripcions per a les 500 primeres persones i en el moment de la inscripció, els participants rebran el seu dorsal.
L’organització recomana acudir a la marxa amb roba còmoda, calcer adequat, camisa o jupetí reflectant, llanterna, entrepà per al sopar i aigua per al recorregut. Els menors han d’anar obligatòriament acompanyats per adults. Els animals de companyia estan prohibits i tampoc es recomana avançar-se a la capçalera de la marxa.
Les persones no inscrites no poden participar i si s’incorporen al recorregut durant el transcurs de la prova l’organització declina la responsabilitat. Els organitzadors de la prova fan un prec per tal que es respecte l’entorn i i el dret al descans dels residents de la zona, així com perquè s’evite dipositar deixalles al llarg del recorregut.
Hi ha preparat un important dispositiu de seguretat que compta amb l’acompanyament d’una ambulància durant el recorregut, així com d’efectius de la Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Neteja Viària i voluntaris del centre excursionista.
El regidor d’Esports, Pedro Aldavero, ha animat als veïns a participar en aquesta marxa i gaudir del paratge local.

No hay comentarios

Dejar respuesta