La Generalitat i el COR es reuneixen per tractar la paralització definitiva de la macroplanta de Llanera de Ranes

Dijous es va celebrar una reunió entre la Consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián; i el president del Consorci per a la Gestió de Residus V5, Roger Cerdà, que es va centrar en la problemàtica que envolta la planta de Llanera de Ranes, que té la tramitació d’avaluació ambiental suspesa a sol·licitud del propi Consorci, el qual, per majoria no desitja la posada en marxa d’una instal·lació que, hui per hui, no compleix amb el Pla Estatal de Residus ni altra normativa vigent.

Des del COR s’ha demanat a la Generalitat que ordene la paralització del Projecte de Gestió del Consorci V5, per tal de posar en marxa un sistema de gestió de residus més innovador, que passe per un esquema multi-planta i que empente la implementació del cinquè contenidor i el tractament diferenciat de la matèria orgànica. Es demana a la Conselleria que, aprofitant l’aprovació del nou Pla Integral de Residus (PIR), s’adapte el Pla Zonal a la nova normativa autonòmica, estatal i europea.

Aquesta paralització, que compta amb la voluntat de col·laboració de l’empresa concessionària (Vytrusa), té el recolzament social d’uns veïns que sempre s’han mostrat contraris a la construcció de la planta de Llanera.

La Consellera Cebrián s’ha mostrat preocupada per la delicada situació que travessa el Consorci, i s’ha compromès a realitzar un seguiment del tràmit per tal de solucionar el problema ambiental que afecta als veïns de les comarques del Consorci, que viuen una situació agònica especialment en els periodes punta de generació de fem, com ja ha ocorregut a Nadal o a Setmana Santa. A més, Cebrián ha valorat positivament la capacitat de treball de la nova gestió i la voluntat de teixir consensos per part de l’equip polític i tècnic, esperant poder intercanviar opinions amb alcaldes del COR a un encontre que tindrà lloc a Xàtiva el proper 12 de juliol.

No hay comentarios

Dejar respuesta