La Generalitat adjudica en 2022 un total de 380 habitatges públics en la Comunitat Valenciana

.- El vicepresident segon considera prioritari protegir i garantir el dret a l’habitatge
.- La Conselleria d’Habitatge assigna immobles a 33 a víctimes de violència de gènere i 72 a persones amb diversitat funcional

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l´Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat al llarg de 2022 un total de 380 habitatges públics de la Generalitat en la Comunitat Valenciana. D’elles 203 corresponen a la província de València, 133 a la d’Alacant i 44 a la de Castelló.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha assegurat que per al Consell «protegir i garantir el fet de gaudir del dret a l’habitatge com a dret humà és una prioritat absoluta» perquè és «la porta d’entrada a la resta de drets socials».

Així mateix, ha destacat els esforços que s’estan realitzant per a «impulsar la universalitat de l’accés a l’habitatge limitant l’especulació, ampliant i rehabilitant el parc públic d’habitatge, mobilitzant habitatges buits i apostant per l’eficiència energètica, la inclusivitat i el respecte al medi ambient com a principis rectors dels models de hui i de demà».

En aquest sentit, cobra especial rellevància les accions per a atendre els col·lectius en situacions de vulnerabilitat i emergència residencial. «Com a servei públic hem de donar resposta a aquestes persones per mitjà d’habitatge públic, que òbviament és insuficient a la demanda actual, o a través d’altres mecanismes com a ajudes al lloguer».

La Comunitat Valenciana, igual que l’Estat espanyol, està molt lluny dels nivells de patrimoni públic d’habitatges en lloguer d’altres països europeus. Per això, «en aquesta legislatura ha sigut prioritari promoure de nou habitatge públic per a destinar-la a lloguer. Amb això, augmentem les possibilitats d’accés a l’habitatge dels col·lectius amb majors dificultats, en un entorn apropiat i amb unes condicions dignes».

Cal ressaltar que, del total de les persones adjudicatàries en règim de lloguer, 33 eren víctimes de violència de gènere, cinc eren famílies que havien perdut la seua casa a causa d’una execució hipotecària i 72 eren persones amb diversitat funcional.

Inspecció i reparació d’immobles

Abans d’adjudicar els habitatges, la Conselleria fa un treball d’inspecció i de reparació perquè els immobles tinguen les condicions dignes d’habitabilitat. Mentrestant, s’inicia el procés d’adjudicació perquè, una vegada acabe la intervenció, la família assignada puga accedir al pis a la major celeritat possible.

En aqueix procés d’adjudicació és fonamental el treball realitzat pels serveis socials dels ajuntaments. Ilueca ha agraït la labor que exerceixen. «És fonamental treballar braç a braç amb els professions que coneixen de primera mà les necessitats de la ciutadania. Això ens fa guanyar en eficàcia i rapidesa, sobretot quan ens trobem casos d’emergència residencial on el temps és fonamental», ha conclòs Héctor Illueca.

No hay comentarios

Dejar respuesta