La Font de la Figuera rep 482 bonificacions del COR

Reciclar té premi i la Font de la Figuera arrossega una llarga trajectòria en conscienciació mediambiental. Les campanyes empreses directament per l’Ajuntament sumades a les del Consorci per a la Gestió de Residus han donat els seus fruits.

En la taxa d’aquest any hi haurà un total de 482 rebuts amb descomptes, incloses 34 bonificacions de quinze euros i 37 de deu. També, aquells ciutadans inscrits en els programes de compostatge domèstic del COR rebran 12 euros addicionals, acumulables als descomptes per l’ús dels ecoparcs. A més, hi haurà 25 bonificacions per valor de més de 15 euros, juntament amb 386 famílies que rebran algun tipus de descompte, per baix dels 10 euros.

Una de les últimes campanyes empreses des de l’Ajuntament va ser l’anomenada ‘Fem del fem colors’ animant a la població a la correcta separació de residus. A més, l’aposta del COR per ‘El meu compte Ambiental’ amb un sistema de punts que premiava a les i els usuaris en cada visita als Ecoparcs ha servit per dinamitzar encara més aquesta conducta.

Des de l’Ajuntament, tant l’alcalde, Vicent Muñoz com la Regidora de Gestió Responsable del Territori, Carme Asensi feliciten a les i els veïns que han demostrat una bona consciència mediambiental i els anima a seguir emprenent accions en pro del medi ambient.

«Sabem que l’1 de gener de 2020 Europa ens marca el repte de separar la fracció orgànica (menjar i restes de podes). Algunes famílies ja han comprovat el que pot arribar a baixar el pes de la borsa del fem separant aquesta fracció, ara tenim el repte col·lectiu de seguir baixant les tones anuals que generem i, a més estudiar la millor opció pensant, especialment en les persones grans o amb mobilitat reduïda».

Dels 93 municipis de la xarxa del COR, La Font de la Figuera ocupa el lloc 22 entre els municipis amb més bonificacions, per davant de poblacions com Castelló de Rugat, Anna o Quatretonda. L’Ecoparc mòbil del COR visita la Font de la Figuera tots els dimarts, de 8.00 a 12.00 en horari d’estiu i fins a les 14.00 a l’hivern. Per la seua banda, l’Ecoparc fixe obri tots els dimecres, dijous i dissabtes, de 10.00 a 14.00h.

La Font de la Figuera va generar 28,27 tones menys de gener a maig d’enguany respecte als mateixos mesos el 2018. A més, de 2017 a 2018 van generar 157,45 tones menys, cosa que indica que el residu barrejat s’ha vist rebaixat especialment, cosa que s’aplaudeix des de l’Ajuntament. Cal recordar que el tractament del residu orgànic és molt més barat que el del residu barrejat, per això, es recorda la necessitat de seguir avançant en la disminució d’aquest residu barrejat i per un correcte reciclatge.

No hay comentarios

Dejar respuesta