La Font de la Figuera es prepara per a l’Aplec de Boixeters

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Font de la Figuera es prepara per acollir la quarta edició de l’Aplec de Boixeteres i Boixeters a la localitat dissabte 28 d’abril.

Amb quasi 200 participants cada any, la regidora d’aquesta àrea, Verónica Reyes, espera que es repeteixca la mateixa acollida, per això, anuncia que ja estan obertes les inscripcions per a totes aquelles associacions o particulars que vulguen unir-se a l’esdeveniment.

L’Aplec de Boixeters i Boixeteres de la Font de la Figuera ja és tot un referent en aquest art i arrossega participants de poblacions veïnes, però també de comarques properes que aprofiten per visitar els atractius turístics de la població.

L’esdeveniment, organitzat des de l’Ajuntament i l’Associació de Boixeteres Fontines, pretén “acostar aquest tipus de brodat als més joves. Les tècniques antigues de brodat com els boixets, deixen pas, en moltes ocasions, a les més modernes, per això cal acostar aquest art a la joventut “, afirma Verónica Reyes.

Els Boixets són una tècnica que consisteix a entreteixir fils enrolats en bobines (boixets) per aconseguir un millor maneig. El teixit està subjectat per agulles clavades en un coixinet, el lloc dels quals es determina pel patró.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × uno =